Επιχειρήσεις

Berkshire Hathaway: Πτώση για τα καθαρά κέρδη στα $5,46 δισ. το α’ τρίμηνο 2022

  • newsroom


Τα καθαρά κέρδη της Berkshire ανήλθαν σε 5,46 δισ. δολάρια ή 3.702 δολάρια ανά μετοχή κατηγορίας Α

Μικρές διαφορές στα λειτουργικά κέρδη σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2021 και καθαρά κέρδη στα 5,46 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα (30.4.2022) η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ για το α’ τρίμηνο του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της Berkshire ανήλθαν σε 5,46 δισ. δολάρια ή 3.702 δολάρια ανά μετοχή κατηγορίας Α, έναντι 11,71 δισ. δολαρίων ή 7.638 δολαρίων ανά μετοχή κατηγορίας Α σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα λειτουργικά κέρδη της Berkshire Hathaway αυξήθηκαν στα 7,04 δισ. δολάρια, από 7,02 δισ. δολάρια σε σχέση με το α’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο όμιλος ανακοίνωσε ακόμη ότι αγόρασε ίδιες μετοχές αξίας 3,2 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο, αλλά και τη δέσμευση άνω των 18 δισ. δολαρίων για την αγορά της ασφαλιστικής Alleghany Corp και μετοχών της Occidental Petroleum.

Παράλληλα, τα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη έχουν μεταβληθεί ελάχιστα σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2022, καθώς τα βελτιωμένα αποτελέσματα από βιομηχανίες, παροχή υπηρεσιών και λιανικό εμπόριο αντιστάθμισαν τα χαμηλότερα κέρδη από τις ασφαλίσεις.

Το Reuters επισημαίνει ακόμη ότι η Berkshire δημοσίευσε τα αποτελέσματα πριν από την ετήσια συνέλευση των μετόχων της, την πρώτη που θα γίνει δια ζώσης μετά το 2019 στην Όμαχα της Νεμπράσκα, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη

Ανάσταση τζίρου Μάρτιο και Απρίλιο παρά τον πόλεμο (πίνακας)

ΕΥΔΑΠ: «Ψαλίδι» στο ενεργειακό κόστος με μοχλό τις ΑΠΕ – Προχωρούν επενδύσεις €1,6 δισ.

Επαναλειτουργεί από το μεσημέρι το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά