Θετικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Δημόσιας Πρότασης της Ideal Holdings για την εξαγορά της Byte Computer και όπως όλα δείχνουν ακολουθεί μετά το «ναι» του Σπύρου Βυζάντιου και της οικογένειάς του και αυτό από την Alpha.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι συγκεντρώνεται το ποσοστό του 70% και συνεχίζεται η προσπάθεια για να αυξηθεί σε άνω του 90%, κάτι το οποίο θα οδηγήσει εκτός ταμπλό την εταιρεία πληροφορικής.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης θα διαθέσει τις μετοχές του, που αντιστοιχούν στο 27,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Byte και είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει στη θέση του, εφόσον η προαιρετική Δημόσια Πρόταση στεφθεί με επιτυχία κατά την ολοκλήρωσή της.

Μιλώντας στο newmoney, ο Σπύρος Βυζάντιος επιβεβαίωσε το καλό κλίμα που επικρατεί, όπως και το γεγονός ότι έχει αποδεχθεί ήδη και την πρόταση συνεργασίας που του έγινε από την Ideal Holdings για την παραμονή του στην επόμενη μέρα της Byte, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για το εγχείρημα και τις προοπτικές του.

«Πρόκειται να αποδεχθώ την προαιρετική Δημόσια Πρόταση και να μεταβιβάσω τις μετοχές μου και τα δικαιώματα ψήφου μου στην Ideal Holdings, όπως και την πρόταση συνεργασίας μου με το νέο σχήμα», ανέφερε στη σύντομη συνομιλία μας.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Byte Σπύρος Βυζάντιος -με την οικογένειά του ελέγχουν το 55,6%- είχε αποφύγει κάθε προσωπική τοποθέτηση ως τώρα και κατά τα φαινόμενα και τα μέλη της θα πράξουν το ίδιο, θα πουλήσουν δηλαδή τις μετοχές που διατηρούν στην Byte προς την Ideal.

Εκτιμάται, όπως προαναφέραμε, ότι και ο όμιλος της Alpha Bank θα κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση. Υπενθυμίζεται ότι η Ideal προσφέρει 2,10 ευρώ σε μετρητά και 0,397590 δικές της μετοχές για κάθε μία μετοχή της Byte που θα προσφερθεί κατά την περίοδο αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης. Συνολικά, το τίμημα ανέρχεται σε 3,495 ευρώ ανά μετοχή και η αποτίμηση αγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα δώσει το έναυσμα για νέες κινήσεις από την πλευρά της Ideal Holdings, αφού ο πρόεδρος του Δ.Σ., Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, έχει ξεκαθαρίσει ότι η εισηγμένη εταιρεία συμμετοχών σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδύσεις της, για να δημιουργήσει έναν ακόμα μεγαλύτερο τεχνολογικό όμιλο.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η ΒΥΤΕ CΟΜΡUΤΕR ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (η «Εταιρεία»), σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, και προς το σκοπό της πλήρους και έγκαιρης αξιολόγησης των πληροφοριών από το επενδυτικό κοινό ενόψει της εν εξελίξει προαιρετικής δημόσιας πρότασης (η «Δημόσια Πρόταση») της «Ideal Holdings Α.Ε.» (ο «Προτείνων»), ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Σπυριδογεώργης Βυζάντιος, αφού έλαβε υπόψιν το περιεχόμενο της από 17.08.2022 αιτιολογημένης γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου επί της Δημόσιας Πρότασης και της συνημμένης σε αυτήν έκθεσης του χρηματοοικονομικού συμβούλου:

1. απεδέχθη, σήμερα 01.09.2022, την από 28.07.2022 πρόταση συνεργασίας της «Ideal Holdings Α.Ε.» για τη παραμονή του στην θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, σε περίπτωση ικανοποίησης της προϋπόθεσης ισχύος της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι απόκτησης από τον Προτείνοντα του Ελάχιστου Αριθμού Μετοχών στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, με σχέση εξαρτημένης εργασίας σύμφωνα με τους αυτόθι περιλαμβανόμενους όρους,

2. πρόκειται να αποδεχθεί τη Δημόσια Πρόταση και να προσφέρει στον Προτείνοντα τις 4.411.559 μετοχές κυριότητάς του στην Εταιρεία, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,893% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στο Πληροφοριακό Δελτίο.

Στο πλαίσιο διασφάλισης της διαρκούς και ακριβούς ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η Εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις λάβει χώρα γεγονός που χρήζει δημοσιοποίησης.

Διαβάστε ακόμη

Η ώρα της πρώτης σύμβασης στο project των 309,8 εκατ. για την ψηφιοποίηση των υποθηκοφυλακείων

Ελλάδα: Ετοιμάζεται το πρώτο θερμοκήπιο που θα «καίει» υδρογόνο (pics)

Πολωνία: Θα ζητήσει από τη Γερμανία επανορθώσεις €1,3 τρισ. για τον Β΄ Παγκόσμιο