search icon

Επιχειρήσεις

Χατζηθεοδοσίου: Πρόταση ρύθμισης για παράταση στις μισθώσεις των επιχειρήσεων

Την πρόταση κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη

Πρόταση νομοθετικής ρύθμισης αυτοδίκαιης παράτασης στις μισθώσεις κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν χθες.

Κατά τη συνάντησή τους, συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητάς του σχετικά με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι προτάσεις και θέσεις της ΚΕΕΕ ήταν οι εξής:

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση για την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης αυτοδίκαιης παράτασης μισθώσεων, σημειώνονται τα εξής:

«Η μετάδοση του κορωνοϊού που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, προκαλεί εκτεταμένα προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Πολλές από αυτές είχαν διακόψει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, ενώ άλλες δεν θα καταφέρουν να συνεχίσουν για πολύ λόγω της πρωτοφανούς ύφεσης. Στο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων, η Πολιτεία έλαβε μέτρα, όπως η κάλυψη του μισθώματος.

Ωστόσο, λόγω της κατάστασης αυτά δεν αρκούν. Μείζον θέμα αποτελεί η διάρκεια των μισθώσεων, ιδίως των δημόσιων και μη ιδιωτικών ακινήτων, αφού ο χρόνος αποτελεί το κρίσιμο μέγεθος κάθε επιχειρηματικής προσπάθειας και πρωτοβουλίας.

Για τον λόγο αυτόν και με σκοπό τη διατήρηση των αμοιβαίως επωφελών συνεπειών των αμφοτεροβαρών μισθωτικών συμβάσεων, προτείνεται η ρύθμιση, με την οποία διασφαλίζεται πλήρως το δημόσιο συμφέρον, αφού το μίσθωμα που είχε συμφωνηθεί πριν την εκδήλωση της πανδημικής κρίσης παραμένει και μετά την εκδήλωσή της και κατά τη διάρκεια αυτής, ενώ οι επιχειρήσεις που επέδειξαν αξιοσημείωτη αντοχή μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους, χωρίς να κινδυνεύουν από βέβαιη έξωση λόγω λήξης του χρόνου διάρκειας της μίσθωσης».

Διαβάστε ακόμη

Ενοίκιο στην τράπεζα για τους «κόκκινους» δανειολήπτες

«Αρχοντικό Χατζηγάκη»: Βγαίνει στο σφυρί το 5άστερο «διαμάντι» των Τρικάλων

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στα τέλη του έτους η έκθεση για τις χρηματοοικονομικές τεχνολογίες

 

Exit mobile version