search icon

Επιχειρήσεις

Εγνατία: Τρέχουν ένα μήνα πριν τις εκλογές να διορίσουν διοίκηση

Το παρασκήνιο, η επιλογή Σχίζα και το βέτο της ΝΔ

Της Μαριάννας Τζάννε

Κυριολεκτικά στο παραπέντε των εθνικών εκλογών, επιχειρείται να «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του κ. Θανάση Σχίζα στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εγνατίας ΑΕ.

Το πρώην στέλεχος της ΓΑΙΑΟΣΕ, την θητεία του οποίου ανέκοψε προ τριμήνου το Υπερταμείο ύστερα από 6 χρόνια στην διοίκηση, είχε προτείνει ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης. Ο κ. Σχίζας παρά τις πιέσεις που άσκησε για να παραμείνει στην ΓΑΙΑΟΣΕ τελικά μετά την επαναξιολόγηση από το ΕΣΣΥΠ (Υπερταμείο), βρέθηκε εκτός.

Ο κ. Θανάσης Σχίζας

Επελέγη όμως αμέσως μετά για την διοίκηση της Εγνατίας και παρότι πέρασε την ακρόαση από την βουλή, η τοποθέτησή του παραμένει στον αέρα εφόσον δεν έχει πάρει ακόμη την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ όπως ορίζουν οι διαδικασίες. Η σχετική απόφαση επιχειρήθηκε να ληφθεί την περασμένη Πέμπτη.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρα από τις αντιρρήσεις μελών του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για το timing που επιλέχθηκε, παρέμβαση έχει γίνει και από την ΝΔ, η οποία ζητά να μην προχωρήσει η μεταγραφή Σχίζα ένα μήνα πριν τις εκλογές, δεσμεύοντας την Αξιωματική Αντιπολίτευση με μια επιλογή, με την οποία δεν συμφωνεί. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το θέμα Σχίζα είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί ξανά μεθαύριο Πέμπτη στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε αναζήτηση προέδρου της Εγνατίας ΑΕ επί μήνες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κανένα από τα προτεινόμενα πρόσωπα δεν έγιναν αποδεκτά από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Έτσι παραμένει σε εκκρεμότητα και η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Σήμερα, στην θέση του προέδρου παραμένει ο κ. Απόστολος Αντωνούδης επίσης επιλογή ΣΥΡΙΖΑ, παρά ο γεγονός ότι πληροφορίες τον ήθελαν να έχει κοπεί από την αξιολόγηση που είχαν επιβάλλει οι θεσμοί. Ο τελευταίος εξακολουθεί να εκτελεί και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου μέχρι να αποφασιστεί η τύχη της υποψηφιότητας Σχίζα.

Ωστόσο, το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται να επιδιώκει την απομάκρυνσή του αφού θεωρείται από τα πρόσωπα που έχουν πάει κόντρα στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, το οποίο έχει γίνει σήριαλ παίρνοντας την μία αναβολή μετά την άλλη.

Exit mobile version