Θετική κατάληξη είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της CVC και της MIG για την πώληση της Vivartia.

Έπειτα από μακρά περίοδο συζητήσεων, το ΔΣ της MIG συνεδρίασε σήμερα (τελευταία ημέρα της περιόδου των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων) και έδωσε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του deal.

Με βάση τις ίδιες πηγές υπεγράφη ήδη η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών (SPA) για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners.

Το τίμημα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανήλθε στα 175 εκατ.ευρώ, με τη συνολική αξία της συναλλαγής (enterprise value) να ανέρχεται στα επίπεδα των 600 εκατ.ευρώ .

Κατά τις ίδιες πηγές, επιτεύχθηκε επίσης και παράταση για τρία χρόνια για την αποπληρωμή των υπολοίπων δανείων της MIG.

Η Vivartia συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων της χώρας και αποτελείται από τις ΔΕΛΤΑ, GoodysEverest, Μπάρμπα Στάθης κ.α.

Πραγματοποίησε το 2019 πωλήσεις της τάξεως των 629 εκατ. και εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 63 εκατ. Η CVC Capital Partners που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα private equity & credit fund διεθνώς, τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει σημαντικές συμμετοχές στην Ελλάδα (Υγεία, Ιασώ, Skroutz, μαρίνες), ενώ συζητά την εξαγορά και της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα:

Τζόνσον: «Ελπίζω τα εμβόλια να εγκριθούν πριν από τα Χριστούγεννα»

Μυλωνάς: «Εθνική Ασφαλιστική και Frontier οι δύο συναλλαγές υψίστης σημασίας»

Υπουργικό συμβούλιο: Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις, τα ΕΛΤΑ και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στα υπουργεία