Επιχειρήσεις

ElevateGreece: Στις 394 οι αιτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων τις πρώτες 6 ημέρες λειτουργίας

  • newsroom


Το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων έχει ως στόχο να καταγραφούν οι ελληνικές startup εταιρείες, οι δραστηριότητές τους και το πόσα άτομα απασχολούν

Τις πρώτες 6 ημέρες λειτουργίας του ElevateGreece ο συνολικός αριθμός υποβολών έφτασε τις 394 νεοφυείς επιχειρήσεις που αιτήθηκαν να εγγραφούν στο μητρώο.

Αυτό γνωστοποίησε με. ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και  παρέθεσε και το σχετικό πίνακα καταγραφής με τα στοιχεία.

Το ElevateGreece ή αλλιώς Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, που παρουσιάστηκε επίσημα πριν από λίγες ημέρες , σύμφωνα με τον κ. Δήμα, έχει ως στόχο να καταγραφούν οι ελληνικές startup εταιρείες, οι δραστηριότητές τους και το πόσα άτομα απασχολούν.

Οι εταιρείες που θα ενταχθούν στο Μητρώο θα μπορούν να αιτούνται την ένταξή τους στα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα. Όπως εξηγούν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, η συμμετοχή στο Μητρώο δεν εξασφαλίζει τη συμμετοχή σε κάποιο πρόγραμμα στήριξης, αλλά αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αίτηση.

Απόρρητο Απόρρητο