Σε συνέχεια δημοσιευμάτων σε μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου, η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε φήμη περί δήθεν πρόθεσης πώλησης της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. («ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ»).
Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ αποτελεί την μεγαλύτερη θυγατρική εταιρεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με εκτιμώμενες συνολικές ταμειακές ροές, άνω του 1 δισ. ευρώ, από τις υφιστάμενες Παραχωρήσεις κατά τη συμβατική τους διάρκεια.
Ταυτόχρονα, έχει προεπιλεγεί ή βρίσκεται σε διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου, αυτόνομα ή κοινοπρακτικά, σε έργα ΣΔΙΤ προϋπολογισμού άνω των 3,8 δισ. ευρώ και σε έργα Παραχωρήσεων προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 2023, στο πλαίσιο της πρόσφατης ολοκλήρωσης της πώλησης της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ο Όμιλος ενίσχυσε σημαντικά τη ρευστότητά του με ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα που υπερβαίνουν τα 570 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση.
Ο Όμιλος θα προχωρήσει, απρόσκοπτα, στην υλοποίηση του επενδυτικού του σχεδίου σε δραστηριότητες με μακροπρόθεσμες και προβλέψιμες αποδόσεις, τις Παραχωρήσεις και τα έργα ΣΔΙΤ / τη Διαχείριση Απορριμμάτων και την Ανάπτυξη – Διαχείριση ακινήτων.
Διαβάστε ακόμη
Φοροδιαφυγή: «Πρόστιμο» στα μετρητά και πόλεμος μεταξύ καρτών, IRIS, εμβασμάτων
Eurostat: Μείωση ιδιοκατοίκησης και διαθέσιμου εισοδήματος – Ραγδαία αύξηση του κόστους στέγασης
Δικηγόροι Αθήνας: Σε αποχή από δίκες συμφερόντων Δημοσίου μέχρι να ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.