search icon

Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Οι αλλαγές στη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων από την ΑΜΚ

Το αδιάθετο ποσό των 18,73 εκατ. ευρώ, το οποίο προοριζόταν για τον Κλάδο ΑΠΕ, κρίνεται σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί για κάλυψη μέρους των δανειακών υποχρεώσεων και αναγκών κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας

Ανακοίνωση για τις αλλαγές στη χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων από την ΑΜΚ της, εξέδωσε η «Ελλάκτωρ».

Συγκεκριμένα:

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία») σύμφωνα με το Ν. 4706/2020 και την παράγραφο 4.1.3.9 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει ότι:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, κατά την συνεδρίασή του της 23ης Σεπτεμβρίου 2022, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τη μερική αλλαγή στον τρόπο διάθεσης των κεφαλαίων, τα οποία αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με μετρητά, υπέρ των υφιστάμενων μετόχων (η «ΑΜΚ»), η οποία εγκρίθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 22.04.2021, και τα οποία ανήλθαν στο συνολικό ποσό των €118,9 εκατ. αφαιρουμένων των δαπανών έκδοσης ύψους €1,63 εκατ.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Εταιρείας, και λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες επιχειρηματικές εξελίξεις στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με την χρήση που προβλέπεται στο Ε.Δ., τα αντληθέντα κεφάλαια επρόκειτο να διατεθούν ως ακολούθως:

Μέχρι την 30.06.2022 τα αντληθέντα κεφάλαια, διατέθηκαν ως εξής:

Κατά συνέπεια, το εναπομείναν στις 30.06.2022 αδιάθετο ποσό των €18,73 εκατ., από το σύνολο των €20,30 εκατ., το οποίο προοριζόταν να διατεθεί για τον Κλάδο ΑΠΕ εντός 12-18 μηνών από την ολοκλήρωση της ΑΜΚ σύμφωνα με το Ε.Δ., κρίνεται σκόπιμο να διατεθεί πλέον και να χρησιμοποιηθεί για κάλυψη μέρους των δανειακών υποχρεώσεων και αναγκών κεφαλαίου κίνησης της Εταιρείας.

Τα υπόλοιπα ποσά ανά κατηγορία χρήσης παραμένουν ως είχε προβλεφθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΑΜΚ. Επισημαίνουμε ότι, η ανωτέρω μερική τροποποίηση αποφασίστηκε προκειμένου η Εταιρεία να υλοποιήσει αποτελεσματικότερα τους στόχους της, δεδομένων των νέων συνθηκών, αλλά και των λειτουργικών, αναπτυξιακών, και κεφαλαιακών της αναγκών.

Τέλος, σημειώνεται ότι για την ανωτέρω μερική τροποποίηση της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων, δεν απαιτείται έγκριση από Γενική Συνέλευση, καθόσον η αλλαγή χρήσης δεν είναι σημαντική και δεν ξεπερνά το 20% των συνολικών κεφαλαίων που αντλήθηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22 του Ν. 4706/2020 ως ισχύει.

Κατωτέρω παρατίθεται ο πίνακας διάθεσης των Αντληθέντων Κεφαλαίων της ΑΜΚ 2021, όπως διαμορφώνεται μετά την ανωτέρω μερική τροποποίηση χρήσης:

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» HSBC και BlackRock προς επενδυτές: Αποφύγετε τις ευρωπαϊκές μετοχές

Προϋπολογισμός: Πλεόνασμα 5,9 δισ. ευρώ λόγω ακρίβειας και… ΕΝΦΙΑ

Wall Street: Προσπάθεια για ανάκαμψη με το βλέμμα στη νομισματική πολιτική (upd)

 

Exit mobile version