Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Παρατείνεται το call option για την αγορά του 12,5% των μετοχών Μπόμπολα

  • newsroom


Η παράταση της περιόδου άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης που λήγει σήμερα είναι για δύο μήνες

Παράταση δύο μηνών στο δικαίωμα άσκησης του call option που είχαν οι Ολλανδοί της Reggeborgh Invest για να αποκτήσουν το 12,5% του Λ. Μπόμπολα,  παίρνει η υπόθεση της Ελλάκτωρ.

Εξέλιξη που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ήταν αναμενόμενη μέχρι να ξεκαθαρίσουν πολλά από τα ανοικτά μέτωπα που έχει η εταιρεία αυτή την περίοδο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο μεταξύ του κ. Μπόμπολα και των Ολλανδών είχε υπογραφεί προσύμφωνο για την αγορά των μετοχών του, με περίοδο άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης που λήγει σήμερα.

Το ολλανδικό fund ελέγχει το 14,1% των μετοχών της εταιρείας και  η αγορά πρόσθετου ποσοστού θα το ανέβαζε σε πάνω από 26%.  

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε κοινή γραμμή πλεύσης και ανεξάρτητα από τα μετοχικά ποσοστά ο κ. Μπόμπολας είναι στην πρώτη γραμμή της διοίκησης του ομίλου κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί προσεχώς και με την ένταξή του στο ΔΣ της Ελλάκτωρ.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να αποφασιστούν δύο από τα βασικότερα θέματα αυτή την περίοδο για την πορεία του ομίλου Ελλάκτωρ: η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η σύγκλιση της έκτακτης γ.σ των μετόχων που έχει ζητήσει  η πλευρά των δύο εφοπλιστών (Μπάκος-Καϋμενάκης).

Κατά πληροφορίες η συνέλευση προσδιορίζεται στο πρώτο δεκαήμερο Απριλίου ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η άλλη πλευρά θα ζητήσει αναβολή, οπότε εκτιμάται ότι θα διενεργηθεί στα τέλη του μήνα.

Διαβάστε ακόμη:

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι επιστήμονες θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση

Η διανομή γης στο Ελληνικό, η Εθνική και οι «Aφοι Ταύροι», η Cosco που κάνουν τους Κινέζους και ο νέος CEO της Forthnet

Λήγει η προθεσμία για τα μειωμένα ενοίκια του Ιανουαρίου