Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Αύξηση ζημιών στο 9μηνο κατέγραψε ο όμιλος Ελλάκτωρ λόγω της αυξημένης οικονομικής κρίσης, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Συγκεκριμένα οι ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα µειοψηφίας ήταν € 62,6 εκατ. έναντι ζηµιών € 29,3 εκατ. το 9μηνο του 2014, επιβαρυµένα και από πρόσθετη αναβαλλόµενη φορολογία ποσού περίπου € 5 εκατ. λόγω της µεταβολής φορολογικού συντελεστή από 26% σε 29%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 1.097,6 εκατ. έναντι € 1.080,5 εκατ. το αντιστοιχο χρονικό διάστημα το 2014. 

Τα λειτουργικά κέρδη ΕΒΙΤ διαµορφώθηκαν σε € 35,0 εκατ., περιλαµβάνουν όµως επιβάρυνση αποµείωσης € 33,6 εκατ. της αξίας συµµετοχής του Οµίλου σε εταιρείες µεταλλείων

Ο συνολικός δανεισµός µειώθηκε σε € 1.476,1 εκατ. έναντι € 1.550,7 εκατ. στις 31/12/2014 – ο καθαρός εταιρικός δανεισµός στις 30/9/2015 ανήλθε σε € 561,6 αυξηµένος έναντι € 414,3 εκατ. στις 31/12/2014 κυρίως λόγω αυξηµένων αναγκών κεφαλαίου κίνησης στην κατασκευή

Το συνολικό ανεκτέλεστο της κατασκευής ανέρχεται σε € 3,5 δισ

APOTELESMATA ELAKTOR

Σύμφωνα με τον όμιλο η ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων των συστηµικών ελληνικών τραπεζών και η συνέχιση υλοποίησης του τρίτου προγράµµατος (ESM) για την Ελλάδα εκτιµάται ότι θα συµβάλλουν στην σταδιακή οµαλοποίηση της ελληνικής οικονοµίας και στην βελτίωση των προοπτικών του οµίλου από το 2016 και µετά.

Όπως σημειώνει θετική ένδειξη αποτελεί η πρόσφατη καταβολή εκ µέρους του ελληνικού δηµοσίου των καθυστερηµένων δόσεων χρηµατοδοτικής συµβολής για τα υπό κατασκευή έργα παραχωρήσεων, αλλά δεν έχει ακόµη ολοκληρωθεί το Reset (επανεκκίνηση) του ΜΟΡΕΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΔΩ