Την Τετάρτη 19 Ιουνίου ο θεσμός The Ellinikon Moments της LAMDA Development, υποδέχεται, στο The Ellinikon Experience Centre, μέσα από την ενότητα Talks, την κορυφαία ιστορικό, συγγραφέα, ερευνήτρια και βραβευμένη για την Πανεπιστημιακή της διδασκαλία Μαρία Ευθυμίου.

«Οι Έλληνες παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί στο τομέα του επιχειρείν από την εποχή των Μυκηναίων και κρατούν την επίδοση τους αυτή και στους νεότερους χρόνους, μέχρι και σήμερα. Το κύριο πεδίο τους είναι η θάλασσα, ωστόσο ξεχωρίζουν και στη στεριά, με ιδιαίτερες επιδόσεις κατά την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας και τον “μακρύ” 19ο αιώνα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Ευθυμίου.

Η εκδήλωση «Επιχειρηματικότητα και Έλληνες: Μια ιστορία με βαθιές ρίζες» με την αφήγηση της Μαρίας Ευθυμίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 19:30 στο The Ellinikon Experience Centre, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη την προκράτηση θέσης εδώ.

Η ομιλία θα προβληθεί και μέσω livestream από το κανάλι του The Ellinikon στο YouTube.

The Ellinikon Moments | Talks

Μέσα από τον θεσμό The Ellinikon Moments, η LAMDA Development υλοποιεί μια σειρά από ομιλίες και δράσεις με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής του Ελληνικού. Παράλληλα, προμηνύει το μέλλον του The Ellinikon, φέρνοντας στο προσκήνιο το όραμα για την ανάπτυξή του σε ένα σύγχρονο και βιώσιμο αστικό κέντρο.

Η έναρξη των Talks έγινε τον Οκτώβριο του 2023, με ομιλία του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη και συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο του 2024, με την ομιλία του Αρχιτέκτονα-Αρχιτέκτονα Τοπίου Θωμά Δοξιάδη.

Στους επόμενους μήνες, τόσο η ενότητα Talks, όσο και οι υπόλοιπες θεματικές του The Ellinikon MomentsCulture και Heritage, θα εμπλουτιστούν με νέες ομιλίες και δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το experiencecentre.theellinikon.com.gr

Instagram https://www.instagram.com/the_ellinikon_official/

Facebook https://www.facebook.com/TheEllinikon

YouTube: https://www.youtube.com/TheEllinikon

#TheEllinikon

#ExperienceCentre

#EllinikonMoments #Talks