search icon

Επιχειρήσεις

Επική ανατροπή: Η Huawei πρώτη σε πωλήσεις smartphones στον κόσμο

Είναι η πρώτη φορά σε 9 χρόνια που η pole position της σχετικής λίστας δεν καταλαμβάνεται από το δίπολο Samsung και Apple, παρά το μπαράζ αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της

Ένα επίτευγμα – ορόσημο πέτυχε η Huawei το β΄ τρίμηνο του 2020, ανερχόμενη στην πρώτη θέση της λίστας με τις περισσότερες πωλήσεις smartphones παγκοσμίως, εκθρονίζοντας από την κορυφή τη νοτιοκορεατική Samsung.

Είναι η πρώτη φορά σε 9 χρόνια που η pole position της σχετικής λίστας δεν καταλαμβάνεται από το δίπολο Samsung και Apple.

Ειδικότερα η μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού απέστειλε 55,8 εκατ. συσκευές κατά την περίοδο Απριλίος-Ιουνίος, ξεπερνώντας τις 53,7 εκατ. συσκευές της Samsung, σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Canalys.

Το επίτευγμα αυτό της Huawei παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς η κινεζική εταιρεία δέχεται διαρκώς επιθέσεις και κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση,

Συγκεκριμένα συνολικά οι πωλήσεις της Huawei παγκοσμίως συρρικνώθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση, την ίδια ώρα που αυτές της Samsung έκαναν βουτιά 30% εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης σε βασικές αγορές, όπως η Βραζιλία, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.

Ωστόσο η εγχώρια αγορά ήταν αυτή που έβγαλε ασπροπρόσωπη την κινεζική εταιρεία, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 8% σε ετήσια βάση, ενώ παράλληλα εκείνες στον υπόλοιπο κόσμο υποχώρησαν κατά 27%, σε μία ένδειξη της ανυπέρβλητης δυναμικής της κινεζικής αγοράς κινητών τηλεφώνων.

«Η εταιρεία μας έχει δείξει εξαιρετική ανθεκτικότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε εκπρόσωπος της Huawei.

Εντούτοις η πρωτιά της εταιρείας ενδεχομένως να αποδειχθεί βραχύβια όταν ανακάμψουν οι υπόλοιπες αγορές, τόνισε στο Reuters ανώτερο στέλεχος της Huawei.

Η S&P Global Ratings σε χθεσινή της έκθεση ανέφερε ότι οι τελευταίοι περιορισμοί που δέχεται η Huawei από πολλές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να εξαλείψουν έσοδα έως και 25 δισ. δολάρια από αρκετές επιχειρήσεις με έδρα την Ασία, οι οποίες συνεργάζονται με την κινεζική εταιρεία.

Exit mobile version