Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Τη λήξη της σύμβασης για την πώληση του 75% της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «η ΕΘΝΙΚΗ» στην EXIN Financial Services Holding B.V. ανακοίνωσε κι επίσημα η Εθνική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, δεν εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των εγκρίσεων από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος.

«Στις 28 Μαρτίου 2018, καταληκτική ημερομηνία, από την πλευρά της ΕΧΙΝ, εκπλήρωσης αναβλητικών αιρέσεων όπως αυτές αναφέρονται στη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης μεταξύ της ETE και της EXIN, η ΕΤΕ έλαβε γνώση ότι οι ανωτέρω δεν πληρούνται και ως εκ τούτου, αποφάσισε να τερματίσει τη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης. Η Τράπεζα θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η αδυναμία της ΕΧΙΝ έχει φέρει στο προσκήνιο τον δεύτερο πλειοδότη του διαγωνισμού, την Fosun Ιnternational, η οποία διατηρεί το ενδιαφέρον της για την ασφαλιστική και η οποία στο πλαίσιο της διαδικασίας περιμένει να κληθεί. Κάτι εξάλλου που φρόντισε να γνωστοποιήσει και επισήμως την περασμένη εβδομάδα η εκτελεστική διευθύντρια και ανώτερη αντιπρόεδρος της Fosun κ.Kang Lan δηλώνοντας στο Bloomberg ότι «η Fosun συνεχίζει να ενδιαφέρεται να καταστεί ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η στρατηγική της Fosun και η ισχυρή πίστη της στην ελληνική εταιρία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι θα μας υπολογίσουν εάν η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει το deal».