Επιχειρήσεις

Facebook Shops: Νέα λειτουργία για απευθείας αγορές

  • newsroom


Τα Facebook Shops μπορούν πλέον να ενσωματωθούν στο Messenger, το WhatsApp και το Instagram Direct για να επιτρέψουν στους πελάτες να επικοινωνήσουν άμεσα με τις επιχειρήσεις.

Με τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού πολλές επιχειρήσεις έσπευσαν να δημιουργήσουν ή να ισχυροποιήσουν την online παρουσία τους, καθώς όλο και περισσότεροι κάνουν τις αγορές τους στο διαδίκτυο.

Στο Facebook έχουν επίσης δει την τάση, κινήθηκαν γρήγορα και ανακοίνωσαν μια νέα δυνατότητα στην πλατφόρμα τους, που θα μπορούσε να την τοποθετήσει μεταξύ των κορυφαίων παικτών στο ηλεκτρονικό εμπόριο παγκοσμίως.

Αφού διέθεσαν πρόσφατα την επανασχεδιασμένη ενότητα “Shop” στο Instagram, από το Facebook ανακοίνωσαν το Facebook Shop, μια νέα ενότητα, μέσα στην εφαρμογή, που επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν προϊόντα από τις μάρκες που τους αρέσουν, καθώς και να ανακαλύπτουν νέες εταιρείες και προϊόντα με βάση τα ενδιαφέροντά τους.

Επιπλέον, ανακοινώθηκαν μια σειρά νέων εργαλείων για επιχειρήσεις, όπως νέα πρότυπα σχεδίασης, προεπισκόπηση συλλογών σε πραγματικό χρόνο, δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας καταστημάτων και νέα δεδομένα στο Commerce Manager. Τα Facebook Shops μπορούν πλέον να ενσωματωθούν στο Messenger, το WhatsApp και το Instagram Direct για να επιτρέψουν στους πελάτες να επικοινωνήσουν άμεσα με τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το “κοινωνικό εμπόριο” είναι ακόμη πολύ μικρό σε σχέση με το σύνολο του e-commerce, γεγονός που υποδεικνύει τα πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχουν: Πέρυσι, στη Cyber ​​Monday στις ΗΠΑ, μόλις το 2,6% από τα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν σε online αγορές προήλθε από κανάλια κοινωνικών μέσων.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το ενδιαφέρον που εξέφρασε πρόσφατα η Walmart για το TikTok, τον ανταγωνιστή τού Instagram, το οποίο αρχικά μπορεί να φαίνεται παράλογο! Είναι μια στρατηγική απόφαση, ώστε να συνεχίσει η εταιρεία να αναπτύσσει τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου της, αφού χρειάζεται κανάλια κοινωνικών μέσων και το TikTok ανταποκρίνεται σε αυτήν την ανάγκη. Εάν τελικά η Walmart (σε συνεργασία με τη Microsoft) προχωρήσει στην εξαγορά τού TikTok, αυτόματα στο Facebook θα αποκτήσουν έναν πολύ ισχυρό ανταγωνιστή για τα δύο δημοφιλή κοινωνικά τους δίκτυα.

Η νέα ενότητα “Facebook Shop” θα ενεργοποιηθεί σταδιακά στις αγορές ανά τον κόσμο.

Πηγή: webworldnews