Την επέκταση των δραστηριοτήτων του κλάδου Beauty & Cosmetics με την αποκλειστική εκπροσώπηση και διανομή των προϊόντων Shiseido για Ελλάδα και Κύπρο ανακοίνωσε ο όμιλος FF Group.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Folli Follie S.A. απέκτησε ολόκληρο το μετοχικό πακέτο της θυγατρικής του Ομίλου Shiseido, SHISEIDO HELLAS (Αθήνα, Ελλάδα), η οποία εισάγει και διανέμει τα προϊόντα της διεθνούς μάρκας “SHISEIDO” στην Ελλάδα.
Η Shiseido έχει συνάψει σύμβαση εμπορικής αντιπροσωπείας, για την εισαγωγή και πώληση των προϊόντων της διεθνούς μάρκας “SHISEIDO” στην Ελλάδα, με την SHISEIDO HELLAS (της οποίας το εταιρικό όνομα άλλαξε σε SELECTIVE COSMETICS HELLAS S.A.). H τελευταία είναι πλέον θυγατρική εταιρεία της FOLLI FOLLIE S.A., η οποία θα προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη του brand στην Ελλάδα, μέσω μιας δομημένης συνεργασίας με τον Όμιλο FF Group, ο οποίος διαθέτει αξιόλογες δυνατότητες πωλήσεων και μάρκετινγκ στην ελληνική αγορά.
Ο Όμιλος FF Group ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στον κλάδο Beauty & Cosmetics στις αρχές του 2012, με την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διανομή στην Ελλάδα του αρωματικού της Procter & Gamble Prestige, καθώς και των προϊόντων Make Up της Dolce&Gabbana. Τα επόμενα χρόνια η δραστηριότητα αυτή επεκτάθηκε με το brand Molton Brown, καθώς και με το concept store Heaven on Earth.
Η νέα συνεργασία με τον Όμιλο SHISEIDO σηματοδοτεί μια σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του κλάδου Beauty & Cosmetics του Ομίλου και συγκεκριμένα στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και αποτελεί μια ισχυρή δέσμευση για μια περαιτέρω ανάπτυξη και εκτός της ελληνικής αγοράς.
Ο Όμιλος SHISEIDO ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα και είναι μια από τις παλαιότερες εταιρείες καλλυντικών στον κόσμο. Η εταιρεία έχει μακροχρόνια παρουσία στην ελληνική αγορά, ξεκινώντας από το 1991.
Σημειώνεται ότι για την τρέχουσα οικονομική χρήση, η διοίκηση της Folli Follie έχει προϋπολογίσει επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ, διαβλέποντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά.
Η διοίκηση, στην ετήσια γενική συνέλευση του περασμένου Ιουνίου, γνωστοποίησε προς τους μετόχους της εταιρείας τις προβλέψεις μεγεθών για την τρέχουσα χρήση όσο και τις νέες επενδυτικές κινήσεις της. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος έχει θέσει ως στόχο το 2015 να ξεπεράσει σε άθροισμα τα 1.000 καταστήματα, καθώς και να παρουσιάσει κύκλο εργασιών της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, προβλέπει ότι, τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και αποτελεσμάτων, το 2015 θα εμφανίσει διψήφιο ποσοστό αύξησης.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.