Νέο – μετά το χθεσινό – πακέτο μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο μεταβιβάζεται σε εταιρεία συμφερόντων Μαριάννας Λάτση.

Συνολικά 7,8 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας άλλαξαν χέρια,  στην τιμή των 11,20 ευρώ. Η συναλλαγή αντιστοιχεί σε αξία στα 88 εκατ.ευρώ και αφορά το 7,59% της εταιρείας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη πακέτο που αφορούσε το 3,09% της ΓΕΚ Τέρνα (3,2 εκατ. μετοχές) στην τιμή των 10 ευρώ. Η συνολική αξία του πρώτου πακέτου ήταν 32 εκατ. ευρώ.

Όπως πρώτο ανέφερε το newmoney, έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ του  family office της κ. Μαριάννας Λάτση  και της Ολλανδικής Reggeborgh Invest, η οποία και αποκτά ποσοστό στην κατασκευαστική εταιρία.

Παράλληλα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες προσυμφωνημένες πράξεις μεταβίβασης μετοχών μέσω των οποίων ο βασικός μέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης θα αυξήσει σημαντικά τη συμμετοχή του στην εταιρεία.

Η απόφαση των Ολλανδών να παραχωρήσουν τη συμμετοχή τους στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στην οποία ελέγχουν το 30,2% των μετοχών, και να επανακαθορίσουν την στρατηγική τους στις κατασκευές λήφθηκε μετά την γενική συνέλευση των μετόχων στις 27 Ιανουαρίου και συνδέεται με την προσπάθεια της Reggeborgh Invest να επενδύσει στρατηγικά στην Ελλάκτωρ αλλά και να διαχειριστεί τα ζητήματα ανταγωνισμού που ανέκυπταν με την συμμετοχή της στους δύο ισχυρούς τεχνικούς ομίλους της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Οι θεοσεβούμενοι εργολάβοι, πώς μπλέκει η Softex με το CVC και το παζάρι για την HSBC 

Όμιλος Βιοιατρική: Η επόμενη ημέρα, ο «διάδοχος» Γιώργος Σπανός και οι κινήσεις συγκέντρωσης

Αστέρια Γλυφάδας: Ένα καταπράσινο αστέρι στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας