Επιχειρήσεις

ΓΕΚ Τέρνα: Επένδυση 30 εκατ. ευρώ στο πράσινο ομόλογό της από την Παρευξείνια Τράπεζα

  • newsroom


Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας, Ρώσος οικονομολόγος Ντμίτρι Πάνκιν

Κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ επένδυσε η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου («Παρευξείνια Τράπεζα») στο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας, που εξέδωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της διακρατικής Τράπεζας, τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της βιομηχανίας και των ακινήτων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το επταετές ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, «είναι το πρώτο με ρήτρα αειφορίας που εκδίδεται στην ελληνική αγορά, υποδηλώνοντας την ισχυρή δέσμευση του Ομίλου να συμβάλει στην προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής».

Αναφερόμενος στην επένδυση, ο πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας, Ρώσος οικονομολόγος Ντμίτρι Πάνκιν, δήλωσε: «Η ενίσχυση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς και η προώθηση της πράσινης οικονομίας, υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να ευθυγραμμίσουμε τη χρηματοδότηση της Τράπεζας με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και δεσμεύσεις διακυβέρνησης (ESG) των χωρών μελών μας».

Η Παρευξείνια Τράπεζα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από τις χώρες Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη

Βραβεία AMVER 2021: Πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας – Ελληνικά πλοία διέσωσαν 505 ναυτικούς – Σε ποιους εφοπλιστές ανήκουν

Βιντζηλαίος: Ετοιμάζει εξαγορά και νέες δραστηριότητες για την Creta Farm

Eξάμηνη παράταση για τα Freedom Pass