Εχουν περάσει κοντά στα 45 χρόνια από το 1978 όταν στον αριθμό 32 της λεωφόρου Κηφισίας υψώθηκε ο πύργος ‘’Αtrina’’, που έμελλε τελικά να συνδεθεί με τη μετεξέλιξη του Αμαρουσίου ώς βασικού επιχειρηματικού θύλακα της πρωτεύουσας.

Τώρα, το 2022, η περιοχή, που πλέον συγκεντρώνει τα πάντα, από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας, νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, εκθεσιακούς χώρους μέχρι τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ (σ.σ. οι οποίες οδεύουν μάλιστα προς πλήρη ανάπλαση), πρωταγωνιστεί εκ νέου ως προς το ενδιαφέρον επενδυτών αλλά και μεγάλων εταιρειών που τοποθετούνται σχεδόν …μαζικά σε κτίρια υψηλών προδιαγραφών. Πέραν του υφιστάμενου αποθέματος, που πληροί σε μεγάλο βαθμό τα κριτήρια των μεγάλων πολυεθνικών και εγχώριων ομίλων για την κάλυψη των αναγκών τους σε μεγάλους γραφειακούς χώρους, είναι χαρακτηριστικό ότι στο Μαρούσι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ζήτηση από εγχώριες Επενδυτικές Ακινήτων- και όχι μόνο- για νέες αγορές, ακόμη και για νέα projects σε όλο το φάσμα των επαγγελματικών ακινήτων, είτε πρόκειται για κτίρια γραφείων είτε για εμπορικά καταστήματα. Oλα τα μεγάλα επενδυτικά ονόματα της αγοράς έχουν παρουσία στον τομέα των γραφείων, την ίδια στιγμή που είναι γνωστή η προτίμηση και μεγάλων ομίλων του κλάδου του λιανεμπορίου που έχουν ήδη λάβει …θέση τα προηγούμενα χρόνια ή πρόκειται να τοποθετηθούν προσεχώς στην περιοχή.

EY

Βασικό ‘’ατού’’ του Αμαρουσίου η εύκολη πρόσβαση που αναμένεται να γίνει …ακόμη πιο εύκολη τα επόμενα χρόνια: Πέραν της Γραμμής 1 του Μετρό στον σταθμό ‘’Μαρούσι’’ του ΗΣΑΠ, τον σταθμό ‘’Νερατζιώτισσα’’, τον σταθμό Λεωφόρου Κηφισίας του Προαστιακού, στο “δαχτυλίδι’ όπου η Αττική Οδός τέμνει τη διερχόμενη Λεωφόρο Κηφισίας, η περιοχή πρόκειται να καταστεί σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος καθώς με την κατασκευή της νέας γραμμής 4 του μετρό θα συνδέει την πόλη και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο με το μετρό Αθήνας στον σταθμό ‘’Μαρούσι’’, αλλά και τον Προαστιακό σιδηρόδρομο με το μετρό στο μελλοντικό σταθμό ‘’Παράδεισος’’.

Στα νέα ακίνητα, υψηλών προδιαγραφών, που βγαίνουν προσεχώς στην αγορά και αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ‘’ηχηρών’’ ονομάτων είναι τρία γραφειακά συγκροτήματα, τα οποία διατίθενται από την doValue Greece, την ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακινήτων με ηγετική θέση στην Ελλάδα. Πρόκειται για ακίνητα με σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τα οποία μάλιστα ανταποκρίνονται και στις νέες ανάγκες που έχει δημιουργήσει στην εργασία η πανδημία, με λειτουργικότητα και μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν άπλετο φυσικό φως και ανεμπόδιστη θέα, ώστε να δημιουργείται ένα άνετο περιβάλλον εργασίας. Όλα τα κτίρια βρίσκονται στην ‘’καρδιά’’ του επιχειρηματικού κέντρου του Αμαρουσίου. Και τα τρία κτήρια επωφελούνται από την πλεονεκτική ευρύτερη περιοχή, καλή ορατότητα και εύκολη πρόσβαση με ιδιωτικά και δημόσια μέσα μεταφοράς. Βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του δήμου, σε απόσταση ‘’αναπνοής’’ από τη λεωφόρο Κηφισίας και τον οδικό κόμβο Κηφισίας (Δαχτυλίδι).

Κτήριο γραφείων Χειμάρρας 8Α, Μαρούσι

Οσον αφορά το κτήριο γραφείων Χειμάρρας 8Α, Μαρούσι πρόκειται για χώρους σε συγκρότημα με δύο κτήρια. Αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και τρεις ορόφους. Η χρήση του κτηρίου είναι χώροι γραφείων και τα δύο υπόγεια χρησιμοποιούνται εν μέρει ως χώροι στάθμευσης και εν μέρει ως αποθηκευτικοί χώροι.

Το κτήριο βρίσκεται σε οικόπεδο 14.122,40 τ.μ. και έχει την αποκλειστική χρήση 8.844,00 τ.μ. επί του οικοπέδου.

pinakas__1_

Ως προς το νομικό πλαίσιο, όλο το κτίριο είναι μία οριζόντια ιδιοκτησία με ΚΑΕΚ 050142234008/0/2 και έχει την αποκλειστική χρήση τμήματος του οικοπέδου 8.844,00 τ.μ.. Το ακίνητο μισθώνει η εταιρεία “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.”.

pinakas__6_

.Κτήριο γραφείων, Χειμάρρας 8Β, Μαρούσι
Το δεύτερο κτήριο γραφείων στη Χειμάρρας 8Β στο κτηριακό συγκρότημα των δύο κτηρίων, αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και τρεις ορόφους. Η χρήση του κτηρίου είναι χώροι γραφείων και τα δύο υπόγεια χρησιμοποιούνται εν μέρει ως χώροι στάθμευσης. Το κτήριο βρίσκεται σε οικόπεδο 14.122,40 τ.μ. και έχει την αποκλειστική χρήση 5.278,40 τ.μ. επί του οικοπέδου.

pinakas__7_

Ως προς το νομικό πλαίσιο, όλο το κτίριο Α είναι μία οριζόντια ιδιοκτησία με ΚΑΕΚ 050142234008/0/1 και έχει την αποκλειστική χρήση τμήματος του οικοπέδου 5.278,40 τ.μ.. Το ΚΤΙΡΙΟ Α μισθώνει η εταιρεία “ERNST & YOUNG BUSINESS ADVISORY SOLUTIONS”.

pinakas__6_

Συγκρότημα γραφείων, Σωρού 18-20, Μαρούσι
Ως προς το κτηριακό συγκρότημα επαγγελματικών χώρων στη Σωρού 18-20, με δύο πτέρυγες (Κτήριο Α & Κτήριο Β) σε οικόπεδο 6.506,91 τ.μ. Οι δύο πτέρυγες αποτελούν μια λειτουργική ενότητα με γωνιακή κάτοψη και έχουν δύο κοινά υπόγεια επίπεδα. Κάθε πτέρυγα αποτελείται από ισόγειο, δύο ορόφους και υπόγειο (1ο υπόγειο).
Η χρήση του συγκροτήματος είναι χώροι γραφείων και τα δύο κοινά υπόγεια χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης.

pinakas__4_

Ως προς το νομικό πλαίσιο, το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από 11 οριζόντιες ιδιοκτησίες, με ποσοστό συνιδιοκτησίας και ΚΑΕΚ όπως αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

pinakas__3_

Μισθώσεις
Το κτηριακό συγκρότημα αποτελείται από τα Κτήρια Α & Β, τα οποία έχουν κοινό και ενιαίο το Γ’ & Β’ υπόγειο, ενώ στα υπόλοιπα επίπεδα αναπτύσσονται σε δύο τμήματα και είναι μισθωμένα ως εξής:
– Κτίριο Α: μισθωμένο στην εταιρεία “FOURLIS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”,
– Κτίριο Β: μισθωμένο στην εταιρεία “BAYER ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”.

pinakas__2_