Η αμερικανική Goldman Sachs είναι η τράπεζα που λειτούργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στις περισσότερες συγχωνεύσεις και εξαγορές (M&A) το 9μηνο του 2020, τόσο από από άποψη όγκου όσο και άποψη αξίας στους κλάδους τεχνολογίας, μέσων και τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης της GlobalData. Βάσει των στοιχείων της έκθεσης η Goldman Sachs είχε συμμετοχή σε 62 συμφωνίες συνολικής αξίας 143,5 δισ. δολαρίων.

Συνολικά 6.608 συμφωνίες M&A ανακοινώθηκαν στους εν λόγω κλάδους κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, σημειώνοντας αύξηση 8,6% σε σχέση με τις 6.085 συμφωνίες που ανακοινώθηκαν κατά την ίδια περίοδο το 2019, σύμφωνα με την GlobalData, εταιρεία επεξεργασίας δεδομένων και αναλύσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση της GlobalData, «Global and Technology, Media & Telecom M&A Report Financial Adviser League Tables Q1-Q3 2020», η αξία των συμφωνιών σημείωσε άνοδο κατά 5,7% και από τα 630 δισ. δολάρια στο 9μηνο του 2019, διαμορφώθηκε στα 666 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Ο Οροζιότι Μπος, επικεφαλής αναλυτής στην GlobalData, σχολιάζει: «Ενώ οι περισσότεροι κλάδοι επηρεάστηκαν από τις προκλήσεις του κορωνοϊού, οι εν λόγω κλάδοι έδειξαν ανθεκτικότητα -στην πραγματικότητα, η δραστηριότητα βελτιώθηκε. Η Goldman Sachs κατάφερε να αξιοποιήσει αυτήν την ευκαιρία και να λειτουργήσει ως σύμβουλος στις περισσότερες συμφωνίες σε σχέση με τις άλλες τράπεζες, οι οποίες περιελάμβαναν αρκετές συναλλαγές υψηλής αξίας, οι οποίες τη βοήθησαν να βρεθεί στην κορυφή της λίστας και από άποψη αξίας. Η τράπεζα συμμετείχε σε 22 συμφωνίες, αξίας άνω ή ίσου με 1 δισ. δολάρια. Από αυτές, 3 ήταν megadeals (συμφωνίες αξίας άνω των 10 δισ. δολαρίων)».