search icon

Επιχειρήσεις

Η Amazon θέλει τα αθλητικά κανάλια της Disney

Η Amazon υπέβαλε προσφορά για τα 22 περιφερειακά αθλητικά κανάλια που η Disney απέκτησε από την εξαγορά της Twenty-First Century Fox

Η Amazon υπέβαλε προσφορά για τα 22 περιφερειακά αθλητικά κανάλια που η Disney απέκτησε από την εξαγορά της Twenty-First Century Fox, σε μια προφανή κίνηση για να επεκτείνει τις επιλογές του live streaming, σύμφωνα το CNBC.

Η προσφορά του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου περιλαμβάνει το YES Network με έδρα τη Νέα Υόρκη, ανέφεραν πηγές εξοικειωμένες με το θέμα στο CNBC. Η Αmazon ανταγωνίζεται για το δίκτυο της Νέας Υόρκης με ένα άγνωστο ταμείο κρατικών επενδύσεων και τους Yankees , σύμφωνα με πηγές.

Εκτός από την Amazon, η Apollo Global Management, η KKR, ο όμιλος Blackstone, η Sinclair Broadcast Group και η Tegna πραγματοποίησαν επίσης προσφορές πρώτου γύρου για το πλήρες δίκτυο των καναλιών, ανέφεραν οι πηγές.

Η ίδια η Fox δεν υπέβαλε προσφορά στον πρώτο γύρο για τα κανάλια, αν και υπάρχει η πιθανότητα να συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο, οι πηγές δήλωσαν στο CNBC. Νωρίτερα φέτος, η Fox πούλησε κάποια τηλεοπτικά και κινηματογραφικά περιουσιακά στοιχεία στη Disney, η οποία κατέχει το αθλητικό κανάλι ESPN. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανάγκασε την Disney να πουλήσει τα περιφερειακά αθλητικά δίκτυα της Fox για να γίνει αυτή η συμφωνία.

Η Fox απέκτησε το 80% της συμμετοχής της στο δίκτυο YES σε ξεχωριστές συναλλαγές το 2012 και το 2014. Το κανάλι φιλοξενεί τους Yankees της Νέας Υόρκης και φέρνει επίσης παιχνίδια Brooklyn Nets.

Exit mobile version