Επιχειρήσεις

Η Apple ξεπέρασε την Samsung το δ’ τρίμηνο στις αποστολές smartphones

  • newsroom


Το ισχυρό τρίμηνο για την Apple και οι τελευταίες εκτιμήσεις της Gartner δείχνουν ότι η οικογένεια των συσκευών iPhone 12 με 5G και νέο εξωτερικό σχεδιασμό έχει σημειώσει επιτυχία στην αγορά

H Apple απέστειλε περισσότερα smartphones από κάθε άλλη εταιρεία το δ’ τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών Gartner.

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός απέστειλε σχεδόν 80 εκατ. μονάδες το τελευταίο τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων και η Samsung. Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2016 που η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται στην κορυφή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner.

Το ισχυρό τρίμηνο για την Apple και οι τελευταίες εκτιμήσεις της Gartner δείχνουν ότι η οικογένεια των συσκευών iPhone 12 με 5G και νέο εξωτερικό σχεδιασμό έχει σημειώσει επιτυχία στην αγορά, αναφέρει σε δημοσίευμα του το CNBC. Οι συσκευές αυτές δεν ήταν διαθέσιμες ολόκληρο το τρίμηνο.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η Apple έχει αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού καλύτερα από τους ανταγωνιστές της.

Μια διαφορετική έκθεση της IDC που είδε το φως της δημοσιότητας τον προηγούμενο μήνα έδειξε ότι η Apple απέστειλε 90,1 εκατ. τηλέφωνα το τελευταίο τρίμηνο. Όσον αφορά τα smartphone, αυτό είναι το καλύτερο τρίμηνο μεταξύ των εταιρειών του κλάδου, αναφέρει η έκθεση της IDC.

Η Apple δεν ανακοινώνει στοιχεία για τα προϊόντα της. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τα iPhones αυξήθηκαν κατά 17% το τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε ετήσια βάση στα 65,6 δισ. δολ.

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone υποχώρησαν 5,4% το 2020 εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την Gartner, ενώ οι πωλήσεις μονάδων της Apple σημείωσαν αύξηση 3,3%. Στο σύνολο του έτους πάντως η Samsung απέστειλε τις περισσότερες συσκευές.

Διαβάστε περισσότερα

Ταμείο Ανάκαμψης: «Βρέχει χρήμα» και μεταρρυθμίσεις ως το Πάσχα

Twitter: Απαλλάχθηκε από τον Τραμπ και εκτοξεύτηκε η μετοχή της

Ράιαν Κόεν: O δισεκατομμυριούχος που θέλει να σώσει την Gamestop

Απόρρητο Απόρρητο