search icon

Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Πώς αλλάζει η εικόνα με τη γενιά των 40άρηδων στο τιμόνι

Ετοιμάζει ρελάνς στην εμπορική πολιτική - Σαρωτικές αλλαγές στις προσλήψεις και την επιλογή των στελεχών

Σαφές δείγμα εκσυγχρονισμού και νέας εμπορικής κουλτούρας και μάλιστα την ώρα που συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στις προσλήψεις και την επιλογή των στελεχών,  αποτελεί η χθεσινή ανακοίνωση για την επιλογή του νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου κ. Γιώργου Καρακούση.

Προάγγελος μιας νέας αντίληψης που φιλοδοξεί να βγάλει από τη συντηρητικότητα και την έλλειψη επιλογών το προϊοντικό καλάθι της ΔΕΗ σε μια κρίσιμη περίοδο για τη λειτουργική της αναδιάρθρωση.

Το νέο μέλος της διοίκησης μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Γιώργο Στάσση, θα συμπληρώσουν τη διοικητική ομάδα των 40άρηδων στο τιμόνι της μεγαλύτερης και παλαιότερης εταιρείας ηλεκτρισμού.

Στόχος, όπως δήλωσε χθες ο επικεφαλής της εταιρείας, είναι «η αλλαγή του εμπορικού προσώπου της επιχείρησης, μετατρέποντας τη ΔΕΗ σε μια εταιρεία πιο φιλική προς τον καταναλωτή, μοντέρνα στη λειτουργία της και με σύγχρονα προϊόντα».

Ο κ. Στάσσης δεν έκρυψε ότι η πορεία μετασχηματισμού θα πάρει αρκετό καιρό, ωστόσο χαρακτήρισε όφελος τόσο της επιχείρησης, όσο και των πελατών της ΔΕΗ, τις αλλαγές στη διοικητική ομάδα. Τα βήματα εκσυγχρονισμού ακολουθεί το οργανόγραμμα της ΔΕΗ και με την κατάργηση των τριών γενικών διευθύνσεων Ορυχείων, Παραγωγής και Ανάπτυξης, με τη σύσταση δύο νέων Γενικών Διευθύνσεων, Λιγνιτικής Παραγωγής και Θερμοηλεκτρικής και Υδροηλεκτρικής Παραγωγής. Τις διευθύνσεις αυτές αναλαμβάνει ο άλλος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιάννης Κοπανάκης, από τα στελέχη της παλαιάς φρουράς της εταιρείας.

Όπως δήλωσε χθες στη Βουλή ο κ. Στάσσης, η εταιρεία εμφανίζει «θετικά σημάδια που επιτρέπουν την υλοποίηση ενός σχεδίου ανάταξης που στόχο θα έχει να καταστήσει τη ΔΕΗ πρωταγωνιστή και ισχυρό παίκτη στην ελληνική ενεργειακή σκηνή, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει, όπως αναφέρθηκε τρεις άξονες. Τη λειτουργία της ΔΕΗ επί ίσοις όροις με τον ανταγωνισμό, πράγμα που διευκολύνει ο νέος νόμος που βρίσκεται υπό ψήφιση, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης και την υλοποίηση ενός φιλόδοξου αναπτυξιακού σχεδίου που τελική μορφή και χαρακτηριστικά θα λάβει με την εκπόνηση του νέου business plan που θα παρουσιαστεί μέσα στο Δεκέμβριο.

Ο κ. Στάσσης επισήμανε χθες ότι οι μέχρι σήμερα κινήσεις αναδιάρθρωσης της Επιχείρησης επέφεραν την διασφάλιση της βιωσιμότητας, την σταθερή άνοδο της μετοχής της και την αναίρεση της «κίτρινης κάρτας» από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s όπου και κατέληξε πρόσφατα στην πιστοληπτική αναβάθμιση της ΔΕΗ.

Σε αυτό το περιβάλλον των ραγδαίων αλλαγών με τους θετικούς οιωνούς για την πορεία εξυγίανσης, καλείται να πορευτεί η ΔΕΗ και μάλιστα με στελέχη σαν τον κ. Καρακούση με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη σύγχρονων και καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο κ. Καρακούσης θα αναλάβει την αναδιοργάνωση των εμπορικών υπηρεσιών της ΔΕΗ έχοντας υλοποιήσει εμπορικές στρατηγικές για μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και έχοντας ηγηθεί σημαντικών έργων εμπορικού μετασχηματισμού. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέλαβε τον πλήρη ανασχεδιασμό των προϊόντων της Talk Talk, τηλεπικοινωνιακού παρόχου με τέσσερα εκατομμύρια πελάτες ενώ στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό British Telecoms ηγήθηκε του μεγαλύτερου έργου μετασχηματισμού υπηρεσιών για εννέα εκατομμύρια πελάτες.

Παράλληλα διατέλεσε σε σημαντικές θέσεις ευθύνης εμπορικού μετασχηματισμού στη Forthnet και την Wind Hellas. Ο κ. Καρακούσης κατέχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου και MBA από το ALBA Graduate Business School.

H σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, με την ιδιότητα εκάστου Μέλους του έχει ως εξής: 
• Στάσσης Γεώργιος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος με θητεία έως και τις 21.8.2022.
• Παπαδημητρίου Πύρρος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος με θητεία έως και τις 21.8.2022.
• Βενιέρης Γεώργιος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος με θητεία έως και τις 16.12.2021.
• Βλασσόπουλος Αναστάσιος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος με θητεία έως και τις 21.8.2022.
• Δοξάκη Δέσποινα, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος με θητεία έως και τις 26.6.2022.
• Θεοδωρίδης Στέφανος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος με θητεία έως και τις 21.8.2022.

• Καρακούσης Γεώργιος, Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος με θητεία έως και τις 16.12.2021.

• Καραλευθέρης Παντελής, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων με θητεία έως και τις 6.6.2022.
• Καρδαμάκης Στέφανος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος με θητεία έως και τις 21.8.2022.
• Πατεράκης Αλέξανδρος, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος με θητεία έως και τις 21.8.2022.
• Φωτόπουλος Νικόλαος, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος – Εκπρόσωπος των Εργαζομένων με θητεία έως και τις 6.6.2022.

 

Exit mobile version