Sponsored Content

Από τα πρώτα της βήματα, η προσφορά της COCO-MAT στην κοινωνία είναι διαρκής, υποστηρίζοντας καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες, ενώ κατανοώντας τις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας, συμβάλλει στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η κοινωνική συνεισφορά της COCO-MAT στηρίζεται στους ακόλουθους τρεις πυλώνες: Περιβάλλον, Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνικό Σύνολο.

Tο περιβάλλον για την COCO-MAT είναι σημείο αναφοράς και έμπνευσης. Η χρήση φυσικών πρώτων υλών αποτελεί μία από τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της και υλικά από τη φύση, όπως το φυσικό καουτσούκ, ο κοκοφοίνικας, τα φύκια, η αλογότριχα, ο κάκτος, το βαμβάκι, το μαλλί, το πούπουλο είναι συνυφασμένα με τα προϊόντα της. Όλα τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούνται για τα προϊόντα της εταιρείας είναι ανακυκλώσιμα, ενώ τα χειροποίητα στρώματά της μεταφέρονται σε υφασμάτινες θήκες, ελαχιστοποιώντας τη χρήση πλαστικού. Το οικολογικό προφίλ της COCO-MAT είναι έντονο και ξεκινάει από το εργοστάσιό της, στη Βιομηχανική Περιοχή της Ξάνθης. Οι υποδομές του εργοστασίου είναι τέτοιες που επιτρέπουν στην εταιρεία να παράγει τα προϊόντα της χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον, καθώς το εργοστάσιο δεν έχει καμινάδες και φωτίζεται με φυσικό φως.

Ωστόσο, η προσπάθεια της COCO-MAT να προστατεύει το περιβάλλον δεν σταματάει εκεί, καθώς η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε δεντροφυτεύσεις, καθαρισμούς ποταμών και παραλίων, ενώ στέκεται αρωγός σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και σχετικές δράσεις.

O 2ος πυλώνας της κοινωνικής συνεισφοράς της COCO-MAT αφορά στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού. Η COCO-MAT χαρακτηρίζεται ως μια πρωτοπόρα εταιρεία που υπερασπίζεται στην πράξη τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη. Κανένας περιορισμός χρώματος, θρησκείας, φυλής ή εθνικότητας δεν υφίσταται και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στην εταιρεία εργάζονται άνθρωποι από 13 διαφορετικές εθνικότητες και 9 θρησκείες. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, η COCO-MAT λειτουργεί σαν μια μεγάλη οικογένεια, δίνοντας στο προσωπικό της την ευκαιρία να εμπλακεί στη λήψη αποφάσεων στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία, όπου η διαφορετικότητα και η ελευθερία έκφρασης χρησιμοποιούνται ως κινητήριοι μοχλοί ανάπτυξης. Παράλληλα, παρέχει σε όλους τους εργαζόμενους συστηματική εκπαίδευση με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσής τους, αλλά και την προσωπική τους ανάπτυξη, βοηθώντας τους να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες και καλύτεροι άνθρωποι.

Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι η εργασιακή πολιτική της COCO-MAT παρέχει ίσες επαγγελματικές ευκαιρίες σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), τα οποία απασχολούνται σε διάφορες θέσεις της εταιρείας.

Oι κοινωνικές δραστηριότητες της COCO-MAT επεκτείνονται και στην εξυπηρέτηση των αναγκών και των προσδοκιών της κοινωνίας. Οι δράσεις της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του 3ου πυλώνα («Κοινωνικό Σύνολο») έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και ωφελούν πολύπλευρα την κοινωνία, μέσα από τη στενή σχέση της με φορείς και κοινωνικές ομάδες, όπως κέντρα απεξάρτησης και ψυχικής υγείας, αθλητικούς συλλόγους και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, για την προσφορά της COCO-MAT στην κοινωνία, είναι το Pillow Positive Project, μέσω του οποίου η COCO-MAT, από το 2012, στηρίζει τις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο του μαστού. Το μαξιλαράκι Pillow Positive έχει σχήμα καρδιάς και προσφέρεται σε γυναίκες στο πρώτο κιόλας μετεγχειρητικό στάδιο, βοηθώντας άμεσα στην ταχύτερη ανάρρωσή τους. Το σχήμα του μαξιλαριού επιτρέπει στις γυναίκες να το κρατούν κάτω από το βραχίονα, απαλύνοντας τον πόνο, βοηθώντας στη μείωση του οιδήματος και προστατεύοντας το σημείο της τομής. Η στήριξη είναι πολύ σημαντική, καθώς όπως έχει αναφερθεί από εγκεκριμένους γιατρούς, μειώνεται σημαντικά η χρήση παυσίπονων και καλυτερεύει η ψυχολογία των ασθενών. Είναι φτιαγμένο από 100% βαμβακερή θήκη, εξασφαλίζοντας απαλή επαφή με το δέρμα, ενώ το γέμισμά του από πλενόμενο αγνό παρθένο μαλλί διασφαλίζει την απαιτούμενη υγιεινή. Έως σήμερα, με τα μαξιλαράκια του Pillow Positive Project έχουν βοηθηθεί περισσότερες από 15.000 γυναίκες, σε όλο τον κόσμο.

Εν συνεχεία, το πρόγραμμα «COCO-MAT Cares» δείχνει επίσης την ευαισθησία της εταιρείας για το κοινωνικό σύνολο. Μέσω αυτού του προγράμματος, συλλέγονται τα παλιά στρώματα των πελατών, κατά την παράδοση των νέων και αφού αξιολογηθούν και κριθεί ότι μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, διοχετεύονται σε ευπαθείς ομάδες, αποκτώντας έτσι έναν δεύτερο κύκλο ζωής. Ταυτόχρονα, με το πρόγραμμα αυτό προστατεύεται και το περιβάλλον, αφού τα στρώματα δεν καταλήγουν σε χωματερές.

Για την COCO-MAT, η κοινωνική προσφορά, η αειφορία, η βιωσιμότητα, αλλά και η επιτυχία, συνδέονται, συμπλέκονται και αντικατοπτρίζουν το πρόσωπο μιας εταιρείας που δεν ξεχνάει ποτέ την αποστολή της προς το κοινωνικό σύνολο.