Επίσκεψη Καθηγητών και 50 φοιτητών του τρίτου έτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις εγκαταστάσεις της εταιρίας-Μέλους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ Vitex στον Ασπρόπυργο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις σύγχρονες παραγωγικές μονάδες χρωμάτων της Vitex και να ενημερωθούν για τα προϊόντα που παράγονται και τις καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσονται από μια ελληνική χημική βιομηχανία – πρεσβευτή της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας.

Κατά την άφιξη των Καθηγητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί τόσο από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγι Πιστιόλα, όσο και από τον CEO της Vitex, Αρμόδιο Γιαννίδη ενώ το Πανεπιστήμιο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Δρ. Κωνσταντίνος Ήντουνας, η Δρ. Αρετή Γκυπάλη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Διοίκησης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και η Δρ. Φλώρα Κοκκινάκη, Καθηγήτρια.

Μετά την ξενάγησή τους οι φοιτητές δημιούργησαν ομάδες εργασίας και σε ένα διαδραστικό πλαίσιο επεξεργάστηκαν Case Studies, στο αμφιθέατρο της Vitex. Το παρόν συνάντησε το μέλλον, σε μια επίσκεψη με στόχο την εκπαίδευση στην Ελληνική Επιχειρηματικότητα και Παραγωγή.

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ θέτει ως προτεραιότητα να υποστηρίζει, να επιβραβεύει και να εμπνέει δράσεις φέρνοντας κοντά την ακαδημαϊκή και την επιχειρηματική κοινότητα. Η Πρωτοβουλία αντιλαμβάνεται ως αναγκαία τη διασύνδεση αυτή των Μελών της με τα ελληνικά Πανεπιστήμια για τον περιορισμό του «brain drain», την ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας στη νέα γενιά και τη δημιουργία υψηλού αισθήματος ασφάλειας και αξιοπιστίας στα ελληνικά προϊόντα.

Διαβάστε ακόμη

Η Microsoft εξαγοράζει μερίδιο 4% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου – 10ετής στρατηγική συνεργασία

Scope Ratings: Γιατί η επενδυτική βαθμίδα πλησιάζει μετά τις εκλογές στην Ελλάδα (πίνακας)

McKinsey & Company: «Η ναυτιλία στην εποχή της βιωσιμότητας» – Η χαρτογράφηση «πράσινων» ναυτιλιακών διαδρόµων