Μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε στην αγορά αλλά και τις αντιδράσες τόσο από καταναλωτές όσο και  από τις επιχειρήσεις το υπ. Ανάπυξης με ανακοίνωσή του  αναφέρει ότι δεν θα ισχύσει τελικά η απαγόρευση που είχε ανακοινωθεί.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση:

«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Τι είχε ανακοινωθεί

Την απαγόρευση της διαδικασίας παραλαβής από το κατάστημα (take away) προϊόντων από τις επιχειρήσεις εστίασης αύριο, Κυριακή, καθώς και το επόμενο Σαββατοκύριακο 13 & 14 Φεβρουαρίου, γνωστοποίησε το Υπ. Ανάπτυξης. Η απαγόρευση, που αποφασίστηκε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αφορά τις Περιφερειακες Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα.

Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας.

Διαβάστε ακόμη

Νέα μέτρα στήριξης «άμεσης χρήσης» στο παζάρι με τους θεσμούς

Απαγόρευση κυκλοφορίας και κλειστά μαγαζιά – Τι ισχύει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Τέλης Μυστακίδης: Από το Λονδίνο στον Νέο Κόσμο, ένα lear jet δρόμος