search icon

Επιχειρήσεις

Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture): Το hub της Θεσσαλονίκης και το πλάνο των 230 προσλήψεων

Η κίνηση της εταιρείας για τη δημιουργία ενός hub στη Θεσσαλονίκη εκτός της απορρόφησης νέων επιστημόνων λειτουργεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Brain Gain

Στη Θεσσαλονίκη, που τείνει να εξελιχθεί σε πρωτεύουσα της τεχνολογικής έρευνας και αιχμής στη χώρα, επενδύει ακόμα μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία του Fortune 500. Πρόκειται για την εταιρεία συμβούλων και παροχής υπηρεσιών Accenture. Μία εταιρεία με κύκλο εργασιών 43,2 δισ δολ. το 2019, η οποία έχει καταφέρει να στήσει μία στέρεα και ισχυρή βάση στην ελληνική αγορά με επίκεντρο τα γραφεία της στη Νέα Κηφισιά, όπου απασχολούνται εκατοντάδες επιστήμονες, μηχανικοί κοκ. πάνω σε λύσεις που θα χρησιμοποιήσουν μεγάλες πολυεθνικές του εξωτερικού!

Τα νέα γραφεία της εταιρείας, που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι λειτουργικά ήδη απ’ την περίοδο του πρώτου lockdown και στελεχώνονται διαρκώς. Στόχος, όπως λέει η διοίκηση εταιρείας στο newmoney.gr, είναι ως την άνοιξη του 2022 το νέο κέντρο να είναι πλήρες στελεχωμένο με τα πλάνα που ήδη έχουν γίνει. Εν ολίγοις να καλυφθούν πάνω από 230 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν έως τότε.

Ήδη μία επίσκεψη στο site της Accenture και θα διαπιστώσει κανείς ότι η εταιρεία αναζητά κόσμο τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη.

«Φιλοδοξία μας είναι να αξιοποιήσουμε το σημαντικό αριθμό φοιτητών και αποφοίτων σε θετικές και τεχνολογικές επιστήμες (STEM) και το υψηλό ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή για να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας, εντός και εκτός Ελλάδας, να καινοτομούν σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας τους», δηλώνει στο newmoney.gr ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Accenture με ευθύνη τις αγορές Ελλάδας και Βουλγαρίας Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης.

Όπως λέει ο ίδιος, η εμπειρία έως τώρα απ’ τη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα θετική. «Έχουμε δει καταρχάς το έντονο ενδιαφέρον νέων ανθρώπων να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν την καριέρα τους στην εταιρεία μας και πρόσθετα την ομαλή ένταξη και υψηλή παραγωγικότητα των συναδέλφων μας στην Θεσσαλονίκη. Στην βάση αυτή -και παρά την τωρινή συγκυρία- συνεχίζουμε να επενδύουμε στο γραφείο μας στη Θεσσαλονίκη σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το αναπτυξιακό μας πλάνο», υπογραμμίζει.

Οι θέσεις που έχουν ανοίξει αφορούν Technology & Applied Intelligence ενώ το προφίλ των 1.000 και πλέον ενδιαφερομένων που έχουν καταθέσει βιογραφικό έως τώρα δείχνουν ότι είναι απόφοιτοι με πολύ καλό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και τεχνικές γνώσεις. Η συλλογή των βιογραφικών έχει γίνει κυρίως απ’ τα πανεπιστήμια Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης – ΑΠΘ & Μακεδονίας, Ιωαννίνων, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Βόλου, Λάρισας).

Για την Accenture η δυναμική της Θεσσαλονίκης ως technology/innovation hub στην ευρύτερη περιοχή είναι ξεκάθαρη. Αφενός υπάρχουν νέοι και έμπειροι έμπειροι επαγγελματίες με υψηλό ακαδημαϊκό και τεχνικό υπόβαθρο, και αφετέρου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι πολλές εταιρείες αποκτούν πλέον παρουσία στην πόλη. Η δε κίνηση της εταιρείας για τη δημιουργία ενός hub στη Θεσσαλονίκη εκτός της απορρόφησης νέων επιστημόνων λειτουργεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Brain Gain, αποτελώντας ευκαιρία για επιστροφή έμπειρου καταρτισμένου προσωπικού στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι σήμερα το σύνολο των εργαζομένων της Accenture στην Ελλάδα φθάνει τους 870.

Διαβάστε ακόμα:

Κυριάκος Σαμπατακάκης (Accenture): Καινοτομία Made in Greece για τις μεγάλες πολυεθνικές

Ο κορωνοϊός τους έκανε δισεκατομμυριούχους – Η λίστα του Forbes με επιστήμονες, γιατρούς και επιχειρηματίες

VW: Κλείνει οριστικά τη θυγατρική της στην Τουρκία

Exit mobile version