Η KPMG ανακοίνωσε τα ετήσια συνολικά έσοδα των εταιρειών της KPMG παγκοσμίως, που ανήλθαν στα US$ 36 δισ. για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, καταγράφοντος αύξηση 8% σε σχέση με το 2022 (5% σε δολάρια ΗΠΑ).

Τα στοιχεία αυτά αντανακλούν μια ισχυρή ετήσια ανάπτυξη, η οποία ενισχύεται από τη διεπιστημονική προσέγγισή μας που συνδυάζει κορυφαία στον κόσμο τεχνογνωσία και ολοκληρωμένες δυνατότητες.

Τα έσοδα από τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 9% το 2022, λόγω της ισχυρής παγκόσμιας υλοποίησης της εστίασής μας στην ποιότητα του ελέγχου, που ενισχύθηκε από τις σημαντικές επενδύσεις μας σε ταλαντούχο δυναμικό και καινοτόμες τεχνολογίες. Οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ενισχύθηκαν κατά 7%, χάρη σε σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογίες και συμμαχίες με ηγέτες της αγοράς. Οι Φορολογικές και Νομικές Υπηρεσίες κατέγραψαν 10% αύξηση, με ώθηση από τον φορολογικό μετασχηματισμό, τις νομικές υπηρεσίες, τον παγκόσμιο μετασχηματισμό κινητικότητας και τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών ESG .

Ο Πρόεδρος και CEO, Bill Thomas της KPMG International, δήλωσε «Το 2018 εκφράσαμε τη φιλοδοξία μας να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στην επιχείρησή μας και να προωθήσουμε την ανάπτυξη, και έχοντας θέσει αυτές τις βάσεις, πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας μέσω σημαντικών επενδύσεων στις εταιρείες-μέλη μας.

Η επιτυχία μας θα συνεχίσει να είναι το αποτέλεσμα της εκπληκτικής προσπάθειας και αφοσίωσης των 273.000 συναδέλφων μας στην KPMG ανά τον κόσμο και είμαι ευγνώμων για το ρόλο που έπαιξαν στην ενίσχυση της KPMG τον τελευταίο χρόνο».

Κορυφαία στις λύσεις υπεύθυνης τεχνητής νοημοσύνης με χαρτοφυλάκιο επενδύσεων τεχνολογίας και συμμαχιών

Έχοντας αναγνωριστεί και βραβευθεί ως παγκόσμιος εταίρος συμμαχιών, η KPMG συνεχίζει να οδηγεί τις εξελίξεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την καινοτομία. Η πρόσφατη ανακοίνωση μιας επένδυσης ύψους US$ 2 δισ. στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας στην τεχνητή νοημοσύνη και η διεύρυνση της παγκόσμιας συνεργασίας της KPMG με τη Microsoft βοήθησαν να κατοχυρώσει τη θέση της ως πρωτοπόρος και να εξασφαλίσει έγκαιρη πρόσβαση στις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως το Microsoft Copilot και το Azure OpenAI.

Η KPMG σχεδιάζει να επενδύσει περαιτέρω σε τομείς όπως η φορολογική της πλατφόρμα στο cloud Digital Gateway for Tax, η πλατφόρμα τεχνολογίας ελέγχου KPMG Clara, και η σουίτα προϊόντων πελάτη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG, προκειμένου να αξιοποιήσει τις προηγμένες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και του εκσυγχρονισμού των δεδομένων.

Διατήρηση και προσέλκυση ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού

Ο αριθμός των εργαζομένων της KPMG παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 3% το 2023, σε πάνω από 273.000 άτομα, με δέσμευση για περαιτέρω επενδύσεις στην εξειδίκευση σε τομείς όπως το ESG, η φορολογία και η τεχνολογία. Οι εταιρείες της KPMG παραμένουν προσηλωμένες στην συμπερίληψη, τη διαφορετικότητα και την ισότητα (IDE), με τις γυναίκες να κατέχουν το 28,8% των ηγετικών θέσεων (συνεταίρου ή διευθυντή), σημειώνοντας πρόοδο προς το στόχο μας για 33% έως το 2025.

Σταθερή δέσμευση για βιωσιμότητα

Το 2023, η KPMG ενίσχυσε περαιτέρω τη δέσμευσή της να καταστήσει το ESG τον άξονα που θα διατρέχει τον παγκόσμιο οργανισμό μας. Αυτή η πολυετής επένδυση απευθύνεται τόσο στους εργαζομένους της KPMG όσο και στους πελάτες σε όλο τον κόσμο – δίνοντας προτεραιότητα στην καινοτομία, την εκπαίδευση και τη συνεργασία, όπως περιγράφεται αναλυτικά στο σχέδιο μας Our Impact Plan.

Άξονας για τις επενδύσεις της KPMG τον τελευταίο χρόνο είναι η κοινή δέσμευση για έναν πιο βιώσιμο οργανισμό με βάση τις αξίες, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο οι ομάδες της KPMG συνεχίζουν να συνεργάζονται για την επίτευξη στόχων, όπως:
• Πρόοδος στην πορεία προς το μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα: Η KPMG υποστηρίζει μια δίκαιη μετάβαση στο μηδενικό ισοζύγιο έως το 2030, η οποία περιλαμβάνει την προσήλωση στο αποτύπωμά μας, μέσω και των εργασιών που αναλαμβάνουμε για τους πελάτες, αλλά και μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε πιστώσεις άνθρακα και πρωτοβουλίες για τη φύση.
• Υποστήριξη της πρωτοβουλίας 10by30 για την οικονομική ενίσχυση 10 εκατομμυρίων μειονεκτούντων ατόμων σε όλο τον κόσμο έως το 2030.

Ο Gary Wingrove, Chief Operating Officer της KPMG International δήλωσε «Οι εταιρείες της KPMG παρείχαν υποστήριξη στους πελάτες στην πορεία τους προς την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, μέσω της διασφάλισης ESG και της υιοθέτησης καινοτόμων νέων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και η KPMG Circularity Tracker, μια νέα πλατφόρμα που βοηθά στην ενοποίηση της ευφυΐας δεδομένων και δίνει στους οργανισμούς τη δυνατότητα διαχείρισης της βιωσιμότητας. Οι εταιρείες της KPMG παρείχαν επίσης στους πελάτες βελτιωμένη υποστήριξη πληροφόρησης ESG και ανέπτυξαν το KPMG ESG Academy – μια διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει πελάτες που θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα την ατζέντα του ESG.
Το σύγχρονο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον συνεχίζει να απαιτεί ποιοτικές υπηρεσίες, οι οποίες παρέχονται με ταχύτητα και δυνατότητα κλιμάκωσης. Από σήμερα και έως το 2026, η KPMG σχεδιάζει να επενδύσει συλλογικά US$ 4,2 δισ. στους ανθρώπους, την τεχνολογία και το ESG, με βάση την πάγια δέσμευσή της να συμβάλει στην ανάπτυξη, εφαρμογή και υποστήριξη της ποιότητας και των δεοντολογικών προτύπων του κλάδου μας. Παραμένουμε σταθεροί στο στόχο μας για τη δημιουργία μιας πιο ευέλικτης και συνδεδεμένης KPMG, έτοιμης για το μέλλον.»

Ο Senior Partner της Ελλάδας, κ. Νικόλαος Βουνισέας, αναφέρει: «Η δέσμευσή μας στην καινοτομία, στην αριστεία, στην υπευθυνότητα και στην ποιότητα, διαμορφώνει το δρόμο για συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη. Με διεθνή και ελληνική εμπειρία, η εταιρεία μας απασχολεί μια ομάδα επαγγελματιών, πάνω από 830 ατόμων, συνεργαζόμενη στενά με την αγορά και την κοινωνία. Ορόσημο για εμάς, είναι το νέο μας σπίτι, το The Wave, που ενσωματώνει το πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για τους ανθρώπους και τους πελάτες μας, αλλά και όλες τις προδιαγραφές για βιώσιμη ανάπτυξη. Με εφόδιο την παγκόσμια επιτυχία και τις συνεργασίες της KPMG, όπως επίσης και την πολιτική ανάπτυξης, συμβάλουμε ουσιαστικά στην οικονομία, στους πελάτες και στην κοινωνία, που δραστηριοποιούμαστε. Παραμένω αισιόδοξος για ακόμη μια ανοδική χρονιά το 2024 με πυξίδα τον μετασχηματισμό προς ένα πιο sustainable αύριο για όλους».