Στη δημιουργία μιας κοινοπρακτικής πλατφόρμας επενδύσεων σε συγκροτήματα κατοικιών στις ΗΠΑ προχωρούν η Elandis του ομίλου Libra και η M&G Investments.

Ειδικότερα η Elandis, εταιρεία ιδιοκτησίας και διαχείρισης ακινήτων, θυγατρική του Libra Group, του ομίλου Λογοθέτη ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας μιας πρωτοποριακής κοινοπρακτικής πλατφόρμας μεταξύ του ομίλου Libra και του διεθνούς διαχειριστή ακινήτων M&G Investments, η οποία θα εστιάζει στην ιδιοκτησία συγκροτημάτων κατοικιών στις Η.Π.Α.

Η M&G Investments έχει αρχικά προχωρήσει με μια επένδυση 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο μετοχικό κεφάλαιο του κοινοπρακτικού σχήματος το οποίο θα επικεντρωθεί στην απόκτηση και την επανατοποθέτηση στην αγορά επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα συγκροτημάτων κατοικιών σε ολόκληρη την περιοχή των πολιτειών που αποτελούν το «Sunbelt» στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιοχή με πληθυσμό περίπου 144 εκατομμυρίων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις αγορές με υψηλή πληθυσμιακή και εργασιακή ανάπτυξη, καθώς και στον τομέα της στέγασης εργατικού δυναμικού σε πολιτείες όπως η Φλόριντα, η Βόρεια Καρολίνα, η Νότια Καρολίνα, η Γεωργία, το Τέξας και η Νεβάδα. Στόχος είναι το κοινοπρακτικό σχήμα να επενδύσει και να αναπτυχθεί με ταχύτητα και πέραν της αρχικής επένδυσης κεφαλαίου.

«Έχοντας αποκτήσει 3.000 συγκροτήματα κατοικιών από το 2009, η Elandis θα αξιοποιήσει το επιτυχημένο ιστορικό και τις υπάρχουσες σχέσεις της σε όλες τις πολιτείες του Sunbelt, σε συνδυασμό με την προσθήκη κεφαλαίου από έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους θεσμικούς επενδυτές. Αυτό επιτρέπει την απόκτηση ακινήτων υψηλής απόδοσης σε ανταγωνιστικές αγορές», αναφέρουν οι επιτελείς της εταιρείας.

«Οι ευκαιρίες στον τομέα των συγκροτημάτων κατοικιών, τον έχουν αναδείξει σε ένα ελκυστικό προϊόν μεταξύ των επενδυτών, χάρη στο ισχυρό επιχειρηματικό υπόβαθρο που συναντά κανείς τόσο στα Νοτιοανατολικά όσο και στα Νοτιοδυτικά», δήλωσε σχετικά ο Frank Espinosa, Διευθύνων Σύμβουλος της Elandis, ενώ ο William Nicoll, CIO της Private & Alternative Assets M&G Investments εκτιμά ότι η δεδομένη συγκυρία «είναι μια καλή στιγμή για επενδύσεις σε συγκροτήματα κατοικιών στην αμερικανική αγορά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Libra Group:

«Προσβλέπουμε σε μια μακρά και γόνιμη σχέση με την ομάδα της M&G Investments, καθώς επενδύουμε στον πολύ σημαντικό τομέα των κατοικιών εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ».

Κλείνοντας 10 χρόνια επενδύσεων σε όλες τις ΗΠΑ, η Elandis εισέρχεται σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης με την πρόσθετη στήριξη πόρων μεγάλης κλίμακας και θεσμικών κεφαλαίων από την M&G Investments. Η Elandis θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της στον τομέα των επενδύσεων και της διαχείρισης, ώστε να μεγιστοποιήσει την αξία κάθε ακινήτου.

Με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρίας και έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η M&G επενδύει σε διαφορετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων για λογαριασμό συνταξιοδοτικών ταμείων, ασφαλιστικών εταιρειών, συμβούλων και κρατικών κεφαλαίων.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, το Libra Group δραστηριοποιείται σε 35 χώρες, σε έξι ηπείρους. Εστιάζοντας στην αεροπλοΐα, την ενέργεια, τον τομέα της φιλοξενίας, τα ακίνητα, τη ναυτιλία και τις διαφοροποιημένες επενδύσεις, οι επενδύσεις του Libra Group στον τομέα των ακίνητων εκτείνονται σε περισσότερες από 20 χώρες.