Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται ροή επενδύσεων από τις αραβικές χώρες προς την Τουρκία. Αυτή τη φορά η νέα… αιμοδοσία αφορά το ταμείου πλούτου του Άμπου Ντάμπι με την τουρκική εταιρεία ντελίβερι Getir.

Σε κυριακάτικη συνεδρίαση των βασικών μετόχων της τουρκικής εταιρείας αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση της Getir, η οποία θα συνοδευτεί με μια νέα σημαντική χρηματοδότηση ύψους 250 εκατ. δολαρίων από το Mubadala Investment Company, που έτσι θα αποκτήσει και τον έλεγχο της πλειοψηφίας της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο ιδρυτής της, Ναζίμ Σαλούρ, θα διατηρήσει κάποιο ρόλο στην εταιρεία, πλέον ως μέτοχος μειοψηφίας και μέλος του Δ.Σ.

Ο Σαλούρ, άλλωστε, θα διατηρήσει τον έλεγχο στον έτερο βραχίονα του ομίλου που δημιούργησε, που αφορά το ecommerce και τα ταξί.

Η Getir, που δημιουργήθηκε το 2015, αναπτύχθηκε γοργά κατά την περίοδο της πανδημίας. Μάλιστα, το 2022 η αξία της υπολογιζόταν στα 12 δισ. δολάρια. Όμως, τα απόμενα χρόνια άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα λόγω και της πίεσης που άσκησε στους καταναλωτές η αύξηση του κόστους ζωής.

Σαν αποτέλεσμα της κάμψης αυτής αναγκάστηκε και να περιορίσει την επέκταση που είχε ξεκινήσει σε ΗΠΑ και Ευρώπη με επίκεντρο κυρίως τις αγορές της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ολλανδίας.

Διαβάστε ακόμη 

Petrofin Research: Στα $600 δισ. η παγκόσμια χρηματοδότηση για πλοία

Masdar: Tο deal για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ήταν μόνο η αρχή – θα επενδύσουμε περισσότερα κεφάλαια σε Ελλάδα και Ευρώπη

Νέο σκάνδαλο κλονίζει τις Βρυξέλλες – Για διαφθορά ερευνάται ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΕΤΕπ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ