Η Nokia προειδοποιεί ότι οι δασμοί θα πλήξουν τις προοπτικές για τα λειτουργικά κέρδη, με τον αντίκτυπο να κυμαίνεται στα 20 εκατ. ευρώ (22,7 εκατ. δολάρια) έως 30 εκατ. ευρώ στα λειτουργικά κέρδη κατά το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη. Η εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού με έδρα το Έσποο της Φινλανδίας δεν έχει υπολογίσει τους δασμούς για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δεδομένης της έλλειψης ορατότητας, ανέφερε.
Παρόλα αυτά, ο νέος διευθύνων σύμβουλος Justin Hotard, ο οποίος εντάχθηκε στη Nokia αυτόν τον μήνα, δήλωσε ότι η εταιρεία διατηρεί την πρόβλεψη για συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη μεταξύ 1,9 και 2,4 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2025. Η ανταγωνίστρια Ericsson δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα τιμολόγια αναμένεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές της στον τομέα των δικτύων κατά περίπου μία ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.
Τα τιμολόγια δεν έχουν επηρεάσει τη ζήτηση των πελατών, καθώς τα σχέδια κεφαλαιουχικών δαπανών παραμένουν ισχυρά παρά την πιθανή αύξηση των τελών, δήλωσε ο Hotard στους δημοσιογράφους σε μια κλήση.
Η μετοχή της Nokia υποχώρησε κατά 6,5% στα 4,39 ευρώ στις 10:31 π.μ. στο Ελσίνκι, περιορίζοντας τα κέρδη τους μέχρι στιγμής φέτος στο 1,6%.
Ο Hotard ήρθε από την Intel Corp. όπου ήταν επικεφαλής της στρατηγικής της εταιρείας για τα δεδομένα και την τεχνητή νοημοσύνη. Ήρθε με την εντολή να ανατρέψει την πορεία της εταιρείας, η οποία αγωνίστηκε μαζί με τον σκανδιναβικό ανταγωνιστή της Ericsson AB λόγω της αδύναμης παγκόσμιας αγοράς εξοπλισμού 5G τα τελευταία χρόνια.
Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο δεν έπιασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σημειώνοντας πτώση 74% στα 156 εκατ. ευρώ. Αυτό σε σύγκριση με τα 280 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg. Η Nokia δήλωσε ότι τα περιθώρια κέρδους της επηρεάστηκαν από μια επιβάρυνση 120 εκατ. ευρώ για τον διακανονισμό συμβολαίων στην επιχείρηση δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Διαβάστε ακόμη
Σε εξέλιξη τα stress tests των τραπεζών – Προβληματισμός για τα νέα δεδομένα
Κικίλιας: Φθηνότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από 1η Μαΐου
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.