Η Nokia Oyj ανακοίνωσε σημαντική αύξηση προσαρμοσμένων κερδών για το τρίτο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη και υπηρεσίες cloud ενισχύει τα έσοδά της.
Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθε στα 435 εκατ. ευρώ, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 324 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Ο διευθύνων σύμβουλος Τζάστιν Χόταρντ ανέφερε ότι οι ισχυρές επιδόσεις προήλθαν από πολλαπλές επιχειρηματικές μονάδες, με την ανάπτυξη να οφείλεται «κυρίως σε πελάτες AI και cloud».
Η φινλανδική εταιρεία επαναβεβαίωσε την ετήσια καθοδήγηση κερδών της, αναπροσαρμόζοντας όμως τα νούμερα λόγω αλλαγής στον τρόπο αναφοράς του επενδυτικού της ταμείου. Εκτιμά λειτουργικά κέρδη μεταξύ 1,7 και 2,2 δισ. ευρώ για το 2025.
Η Nokia είχε προχωρήσει σε περικοπή των εκτιμήσεών της τον Ιούλιο, επηρεασμένη από τους δασμούς της κυβέρνησης Τραμπ και τις νομισματικές διακυμάνσεις. Μαζί με τον σκανδιναβό ανταγωνιστή της Ericsson AB, η εταιρεία αντιμετώπιζε χρόνια υποτονικές πωλήσεις εξοπλισμού 5G, καθώς οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι καθυστερούσαν τις επενδύσεις τους σε αναβαθμίσεις δικτύων.
Φέτος, οι πωλήσεις 5G δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης, ενώ η Nokia στρέφεται δυναμικά προς νέους τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η άμυνα, επιδιώκοντας να διευρύνει τη βάση πελατών της πέρα από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.
Ο Χόταρντ, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Απρίλιο, αναμένεται να παρουσιάσει τη στρατηγική του στην Ημέρα Ενημέρωσης Επενδυτών στις 19 Νοεμβρίου.
Διαβάστε ακόμη
Όμιλος QnR: Άνοιγμα στις αραβικές αγορές και υπογραφή MoU – Εξετάζονται νέες εξαγορές (pics)
IRIS πληρωμές: Τι αλλάζει στις συναλλαγές μας από 1η Νοεμβρίου – Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμαp;
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.