Επιχειρήσεις

Νταγκ Μακμίλον: Στα 16 του ξεφόρτωνε φορτηγά της Walmart – Σήμερα είναι ο CEO της εταιρείας με μισθό $22 εκατ.

  • newsroom


Όταν ήταν 16 ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στη «γενέτειρα της Walmart», στο Μπέντονβιλ, - Το 2014 έγινε CEO της εταιρείας

Ο Καρλ Ντάγκλας Μακμίλον γεννήθηκε το 1966 στο Μέμφις του Τενεσί. Όταν ήταν 16 ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στη «γενέτειρα της Walmart», στο Μπέντονβιλ, την ένατη μεγαλύτερη πόλη στο Άρκανσο των ΗΠΑ.

Ο Μακμίλον, όσο ακόμη πήγαινε σχολείο, τα καλοκαίρια, δούλευε στο κέντρο διανομής της Walmart ξεφορτώνοντας φορτηγά της εταιρείας. Μετά την αποφοίτησή του από το τοπικό δημόσιο λύκειο της περιοχής, ο νεαρός πήγε στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας από που και αποφοίτησε το 1989 με πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ξεκίνησε να εργάζεται στο αθλητικό τμήμα ενός τοπικού καταστήματος της Walmart. Σύμφωνα με το BusinessInsider, πέρασε από πολλά πόστα. Βρέθηκε στο τμήμα τροφίμων, ενδυμάτων αλλά και στο τμήμα παιδικών τροφών. Εργάστηκε ως γενικός διευθυντής εμπορευμάτων στο Sam’s Club (κατάστημα χονδρικής της Walmart) και στη συνέχεια πήρε προαγωγή.

Το 2006, έγινε CEO του Sam’s Club. Στη θητεία του, οι διεθνείς πωλήσεις ξεπέρασαν τις πωλήσεις στις ΗΠΑ, αυξάνοντας κατά 29% τις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας. Χάρη σε αυτή και σε άλλες επιτυχίες του, το 2014 έγινε CEO της εταιρείας. Ως διευθύνων σύμβουλος, ο Μακμίλον έχει χρησιμοποιήσει τις ηγετικές του δεξιότητες πέρα ​​από το λιανικό εμπόριο, επιδιώκοντας να έχει θετικό αντίκτυπο σε άλλα κοινωνικά ζητήματα.

Το 2019, η Walmart ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να πουλά ηλεκτρονικά τσιγάρα έπειτα από έρευνες που έδειχναν πως τα τελευταία είναι επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα περιορίσει τις πωλήσεις όπλων και πυρομαχικών μετά από δύο θανατηφόρους πυροβολισμούς σε καταστήματα της στο Ελ Πάσο, στο Τέξας και στο Southaven του Μισισιπή.

Ακόμη, η Walmart δωρίζει συνολικά 14 εκατομμύρια δολάρια σε 16 διαφορετικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μάλιστα, η εταιρεία παρείχε τα βασικά είδη προϊόντα πρώτης ανάγκης σε πελάτες της με χαμηλό εισόδημα. Βοήθησε επίσης, στην ενίσχυση των προσπαθειών για τον εμβολιασμό σε ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα απειλή για την ανάπτυξη – Οι φόβοι για οικονομία και τουρισμό

Το μπλέξιμο Delta φέρνει ανατροπές, στην Prodea μπερδεύτηκαν μόνοι τους και στον Μπουτάρη παλεύουν με τις κατασχέσεις 

Εσθήρ Λεβή: Πώς η «Mrs Bodyline» έχασε το σπίτι στη Φιλοθέη