Την πρόθεση της διοίκησης να ενισχυθεί περαιτέρω η δραστηριότητα του ΟΠΑΠ στα VLTs αποκάλυψε ο επικεφαλής του Ομίλου, Γιαν Κάρας, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με αναλυτές στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Ο CEO του Οργανισμού εστίασε στη δυναμική ανάκαμψη των VLTs για ένα ακόμη τρίμηνο, καθώς διατηρήθηκε η ανοδική τάση που καταγράφηκε τους τελευταίους μήνες του 2022 με δεδομένο πως τα GGR από τα VLTs στο δ’ τρίμηνο του 2022 κατέγραψαν ιστορικά υψηλή τριμηνιαία επίδοση, ως αποτέλεσμα της υψηλότερης επισκεψιμότητας στα πρακτορεία. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ μεταξύ των υπόλοιπων προτεραιοτήτων της, έχει ψηλά στην ατζέντα τη βελτίωση της παικτικής εμπειρίας μέσω της ανανέωσης των 25.000 παιγνιομηχανημάτων καθώς και του περιεχομένου τους.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κάρας, μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί 7.000 παλαιά VLTs με νέα που διαθέτουν οθόνες υψηλής ευκρίνειας και νέα παιχνίδια. Υπολογίζεται πως περίπου 1.500 καταστήματα του ΟΠΑΠ έχουν ωφεληθεί ήδη από τη ανανέωση των παιγνιομηχανημάτων, με το πλάνο του ομίλου να συνεχίζεται σταθερά για την αναβάθμιση και των υπόλοιπων μέσα στη χρονιά.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΑΠ, το 70% των ενεργών παικτών σε VLTs έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία από τα αναβαθμισμένα παιγνιομηχανήματα, με τον αριθμό των διαθέσιμων παιχνιδιών να ανέρχεται σε 174 πλέον. Ο κ. Κάρας πρόσθεσε μιλώντας στους αναλυτές πως στόχος είναι να αυξηθεί περαιτέρω η βάση των ενεργών παικτών και στο πλαίσιο αυτό δρομολογούνται στοχευμένες εμπορικές πρωτοβουλίες. Σε επίπεδο επιδόσεων, σημειώνεται πως τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) από τα VLTs το πρώτο τρίμηνο του 2023 ανήλθαν σε 84,4εκατ.ευρώ, αυξημένα κατά 21,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Το OPAPonline.gr

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η στρατηγική του ΟΠΑΠ για τις Online δραστηριότητες. Ήδη από τις αρχές Απριλίου, όπως έχει αναφέρει το newmoney, ο ΟΠΑΠ εγκαινίασε έναν νέο ψηφιακό διαδραστικό κόμβο ψυχαγωγίας, το OPAPonline.gr που σηματοδοτεί το λανσάρισμα νέων παιχνιδιών και την ανανέωση υφιστάμενων, με στόχο να αποτελέσει ένα brand κάτω από την «ομπρέλα» του οποίου θα προσφέρονται διαδικτυακά όλα τα παιχνίδια αριθμολαχείων (ΚΙΝΟ, Τζόκερ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, Super3 και όσα προστεθούν μελλοντικά). Ο κ. Κάρας τόνισε πως φιλοδοξία της εταιρείας είναι το Opaponline.gr να καθιερωθεί ως ένας online κόμβος διασκέδασης και σημείωσε πως τα πρώτα σημάδια από τη λειτουργία του Opaponline.gr είναι ενθαρρυντικά.

Σε ό,τι αφορά στις στρατηγικές προτεραιότητες για την online αγορά, ο κ. Κάρας εστίασε στην ανανεωμένη πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του Pamestoixima.gr και στο Opaponline.gr και τη νέα iLottery πλατφόρμα της εταιρείας που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Όπως τονίστηκε, η ανανεωμένη πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του Pamestoixima.gr προσφέρει μια ανταγωνιστική και ελκυστική πρόταση, με στόχο την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες και της παικτικής δραστηριότητας. Η διοίκηση εκτιμά πως η πλήρης δυναμική της νέας πλατφόρμας αναμένεται να αναδειχθεί με το ξεκίνημα της νέας αθλητικής σεζόν.

Βελτίωση του guidance

Με δεδομένες τις ισχυρές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου, η διοίκηση ερωτήθηκε από αναλυτές για το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην επί τα βελτίω αναθεώρηση του στόχου για τα EBITDA. Ως γνωστόν, το μάνατζμεντ έχει τοποθετήσει τον πήχη στα EBIΤDA στα επίπεδα των 740 – 760 εκατ. Ευρώ για το 2023. ο κ. Κάρας ανέφερε ωστόσο πως είναι ακόμη πρώινο να γίνεται τέτοια συζήτηση και επιφυλάχθηκε για νεότερα επί του θέματος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του β΄τριμήνου.

Τέλος, στόχος της διοίκησης όπως προέκυψε από τις αναφορές στη τηλεδιάσκεψη αποτελεί η αναβάθμιση της retail εμπειρίας και των πρακτορείων, με στόχο την καθιέρωση των καταστημάτων ως προορισμών προσιτής διασκέδασης, με έντονο το στοιχείο της κοινωνικοποίησης.

Διαβάστε ακόμη: 

«Πτήση» των εσόδων και τον Μάιο λόγω ανάπτυξης χωρίς λιτότητα

Astir Μarina: Ντεμπούτο με τα πρώτα σκάφη – Το 2024 έρχονται και τα πολυτελή καταστήματα στη Βουλιαγμένη (pics)

Κομισιόν: Οι προβλέψεις για μισθούς, τριετίες και ανεργία στην Ελλάδα (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ