Ενεργή επενδυτικά σε όλα τα «μέτωπα» της αγοράς πληροφορικής παραμένει η Performance Technologies, όπως προέκυψε από όσα συζητήθηκαν στο πλαίσιο της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Σε σχετική ερώτηση αν υπάρχουν νέες εξελίξεις στην υπόθεση της απόκτησης μετοχικού ποσοστού (μειοψηφικού αρχικά και ενδεχομένως πλειοψηφικού εντός τριετίας) σε ελληνική εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης, όχι startup, με τις δύο πλευρές να έχουν υπογράψει προσύμφωνο εμπιστευτικότητας (Non Disclosure Agreement) και στόχο να κλείσει το deal εντός του 2025, όπως είχε αποκαλυφθεί σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, η απάντηση ήταν:
«Η Performance εξακολουθεί να εξετάζει εντατικά περιπτώσεις εξαγορών, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να μοιραστούμε μαζί σας μια τέτοια πληροφορία. Όταν υπάρξουν κάποιες περιπτώσεις οι οποίες θα εισέλθουν σε πιο ώριμη φάση, θα προχωρήσουμε σε αντίστοιχες ανακοινώσεις…».

Επισημάνθηκε μάλιστα ότι η εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών «…βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση ευκαιριών, με ‘’ ανοικτές κεραίες’’ προς οτιδήποτε εμφανίζει ενδιαφέρον σχετικά με τις δραστηριότητές της, προσφέρει αξία και λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ανάπτυξης. Είτε πρόκειται για στρατηγικές συνεργασίες, είτε και για εξαγορές άλλων εταιρειών, ή μετοχικές συμμετοχές.».
Νωρίτερα δε, είχε διευκρινιστεί ότι η Performance Technologies επιδιώκει την περαιτέρω ανάπτυξή της και οργανικά, αλλά και μέσω εξαγορών ή συγχωνεύσεων, με διεύρυνση και της διεθνούς παρουσίας της.

Παράλληλα, η διοίκηση εξέφρασε την αισιοδοξία της για τα μεγέθη του εξαμήνου αλλά και ολόκληρης της χρονιάς του 2025 δια στόματος του προέδρου και CEO της εταιρείας Διονύση Χιντζίδη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η πορεία των πρώτων τεσσάρων μηνών επιβεβαιώνει την ισχυρή τάση για την ανάπτυξή της, που συνεχίζεται από πέρσι σε όλα τα επίπεδα.».
Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη ολοκλήρωσε το 2024 με αύξηση στον κύκλο εργασιών της κατά 28,5% (74,167 εκατ. ευρώ) και EBITDA 30,3% (9,317 εκατ. ευρώ), με ανάπτυξη 186% από το 2019 (με μέσο ρυθμό 23,4% σε έσοδα, 23,7% σε μικτή κερδοφορία και 22,3% στα EBITDA).
Σύμφωνα με τον κ. Χιντζίδη το προσωπικό της Performance Technologies έχει υπερβεί τα 300 άτομα, από 270 στο τέλος του περασμένου έτους, σημειώνοντας ότι «η εταιρεία μεγαλώνει και γίνονται προσλήψεις, ειδικά στις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση», με το pipeline των έργων της να δημιουργεί οριακή κατάσταση σε σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων της.

Επανέλαβε ότι η διοίκηση λαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού, όπως με τις δυο Ακαδημίες εκπαίδευσης εργαζομένων που τρέχει από την προηγούμενη χρονιά, προσφέροντας ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο προσελκύει αποφοίτους Πανεπιστημίων και σχολών πληροφορικής.
Η επιβεβαίωση της οικονομικής ευρωστίας της προέρχεται επίσης από το γεγονός ότι έλαβε απόφαση για τη διανομή περίπου διπλάσιου μερίσματος προς τους μετόχους της, αυξημένου κατά πάνω από 100% σε σύγκριση με το περσινό (ίσο με το 35% των κερδών της, σε μικτό ποσό άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, ή 0,10959 ευρώ ανά μετοχή) και ταυτόχρονα αυτοχρηματοδοτεί σε ποσοστό 30% την ανάπτυξή της.

Δημόσιο και Ευρώπη

Τονίστηκε επιπλέον, ότι η εταιρεία συνεχίζει να συμμετέχει σε διαγωνισμούς για έργα του Δημοσίου (σ.σ. έχοντας προχωρήσει στη σύσταση ξεχωριστού τμήματος) με σκοπό να ενισχύσει την παρουσία της και σε αυτόν τον τομέα, πλην του ιδιωτικού, κάτι το οποίο έχει κάνει και με την ομάδα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εν αναμονή των αποτελεσμάτων για αιτήσεις που έχει υποβάλλει.

Στην κορυφή της ατζέντας της Performance Technologies, όπως σημείωσε ο CEO, είναι η παροχή τεχνολογικών λύσεων που θα της επιτρέψουν να διεκδικήσει μεγαλύτερο «κομμάτι» από την «πίτα» των επενδύσεων στο ΙΤ και να αποτελέσει μέρος της επόμενης μέρας του «transformation wave».
«Βλέπει», ακόμα, επιπλέον ευκαιρίες ανάπτυξης στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό κλάδων όπως η ενέργεια, η βιομηχανία και το retail, εκτός των παραδοσιακών για την ίδια πεδίων σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες.
Τα υψηλά διαθέσιμα, τα αυξημένα επαναλαμβανόμενα έσοδα και ο αρνητικός καθαρός δανεισμός αποτελούν επίσης, όπως υπογραμμίσθηκε, μέρος της ισχυρής κεφαλαιακής δομής της.

Η διοίκηση υπερασπίστηκε το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών σε στελέχη και εργαζομένους της ως ανταμοιβή το οποίο υλοποιεί, σε ερωτήσεις που δέχτηκε για το εάν επηρεάζει τους μικρομετόχους, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «το νο1 asset της εταιρείας είναι οι άνθρωποι της».
Η πρώτη εξαγορά της Performance σημειώθηκε το 2022 με την απόκτηση του 60% της Adaptera (που ίσως εξαγοραστεί εξ ολοκλήρου). Διεύρυνε ωστόσο το «εκτόπισμά» της το τελευταίο διάστημα μέσω και της συμμετοχής της (και της συμπληρωματικότητας που επιτυγχάνει μαζί τους) στην ιρλανδική startup Continuous Software, στη νεοσυσταθείσα εταιρεία εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών Gain Consulting (με 28%) και με τη συμπόρευση της με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας ThreatScene, η οποία συσχετίζεται με τον όμιλο της Motor Oil.

Διαβάστε ακόμη 

TτΕ: Ποιος είναι ο χάρτης των επιχειρηματικών δανείων το 2024 (γραφήματα)

Πάνω από 777 δισ. η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων το 2025 (πίνακας)

Αναλυτές: Ο Τραμπ θα διατηρήσει τους δασμούς 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025 (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα