Επιχειρήσεις

Περιφέρεια Αττικής: Μέχρι τις 9/12 οι αιτήσεις για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων

  • newsroom


Πριν από λίγες μέρες, διασφαλίστηκαν άλλα 50 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη

Παρατάθηκε μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, το οποίο χρηματοδοτείται με 250 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Επίσης με τροποποίηση της σχετικής πρόσκλησης, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα αποκτούν οι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (ΑΜΚΕ) και ιδρύματα, με την προϋπόθεση να διατηρούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες, διασφαλίστηκαν άλλα 50 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα διεύρυνσης των προς ένταξη κλάδων επιχειρηματικής δραστηριότητας και αναμένεται η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Αναγνωρίζουμε το μέγεθος των οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωποι λόγω της πανδημίας και σ΄αυτό το πλαίσιο, ως Περιφέρεια Αττικής θα αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας για τη στήριξή τους. Είμαστε στο πλευρό τους».

Διαβάστε ακόμη

Ακτοπλοΐα: Έτοιμες να πουλήσουν τα καλά τους πλοία οι ακτοπλοϊκές εταιρείες

Νέα εποχή στη Viohalco: Στα χέρια του Γιάννη Στασινόπουλου τα ηνία του ιστορικού Ομίλου

Τουρκία: Κι όμως οι Τούρκοι γυρίζουν την πλάτη στη λίρα παρά το ράλι της περασμένης εβδομάδας