Επιχειρήσεις

Ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται του lockdown στην Κοζάνη 

  • Στέλιος Μορφίδης


Διευκρινιστική εγκύκλιος του ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Πολίτη Παν. Σταμπουλίδη - Αναλυτικά ποιες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές και ποιες θα συνεχίσουν να λειτουργούν

Σειρά επιχειρήσεων εξαιρούνται από το lockdown που επιβλήθηκε από σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο που υπογράφει ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 

Σύμφωνα με αυτή, απ’ την γενική απαγόρευση που επιβλήθηκε στο λιανεμπόριο εξαιρούνται:

α) πρατήρια καυσίμων, πώλησης καυσόξυλων κλπ,
β) φαρμακεία,
γ) οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας,
δ) συνεργεία οχημάτων και επισκευής ελαστικών,
ε) καταστήματα υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ΄ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και των υπηρεσιών πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών (ΚΑΔ 4742).

Επίσης η εγκύκλιος διευκρινίζει πως καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων απαγορεύεται η μετακίνηση επαγγελματιών πωλητών και παραγωγών των λαϊκών αγορών, εκατέρωθεν, από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης προς άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τις προβλέψεις που υπάρχουν για τις περιοχές που θα ενταχθούν στο «επίπεδο 4» του χάρτη της πανδημίας στην Κοζάνη πλέον από σήμερα δεν λειτουργούν: 

-Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
-Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια
-Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
-Κινηματογραφικές προβολές
-Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης
-Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
-Μουσικές σκηνές
-Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]
-Παιδότοποι
-Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]
-Γυμναστήρια
-Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)
-Λιανεμπόριο
-Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.
-Συνέδρια / Εκθέσεις
-Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων
Η  λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλεεκπαίδευση.

 

Απόρρητο Απόρρητο