Επιχειρήσεις

Πλαίσιο: Βγήκε από την πανδημία ισχυρότερη – Eπενδύει σε Big Data και logistics

  • newsroomΜε εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα εν μέσω COVID-19, η εταιρεία ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα με νέες επενδύσεις και ενίσχυση του Δ.Σ.

Με ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης αλλά και νέες στρατηγικές επενδύσεις πάνω στο, ήδη επιτυχημένο εν μέσω πανδημίας, τρίπτυχο «logistics – διανομή – in-house call center» ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα ο Ομιλος Πλαίσιο.

«Παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία καταφέραμε, με τον τρόπο που ήμασταν στρατηγικά τοποθετημένοι, να έχουμε την καλύτερη απόδοση σε επίπεδο παραδόσεων και εξυπηρέτησης και εντέλει να ενισχύσουμε την αξιοπιστία μας. Κάτι που φαίνεται εξάλλου από τους 350.000 νέους πελάτες που είχαμε και τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε», σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Κωνσταντίνος Γεράρδος.

«Ολες οι επενδύσεις μας και η φιλοσοφία που ακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια μάς έχουν προετοιμάσει για τη νέα οικονομία μετά τον COVID-19. Μια εποχή που απαιτεί εξελιγμένα logistics, ισχυρές επιχειρηματικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες ecommerce, CRM, Big Data και μια omni channel προσέγγιση, που η Πλαίσιο Computers αναπτύσσει ήδη από τη δεκαετία του ’90», προσθέτει.

Στα Big Data και τα logistics που θα αποτελέσουν κλειδί και στον νέο ρόλο των φυσικών καταστημάτων, ο Ομιλος θα συνεχίσει να επενδύει. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει μάλιστα και η επέκταση του υφιστάμενου logistic center στη Μαγούλα σε γειτονικές εγκαταστάσεις 6.350 τ.μ. σε έκταση 16 στρεμμάτων που έχει μισθώσει και έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει αντί 2,9 εκατ. ευρώ. Με την εξαγορά, ο Ομιλος θα φτάσει να έχει ιδιόκτητους χώρους αποθήκευσης 40.000 τ.μ. σε έκταση 74 στρεμμάτων, ενώ οι συνολικοί αποθηκευτικοί χώροι ανέρχονται πλέον στα 50.000 τ.μ. σε έκταση 100 στρεμμάτων.

Ο κ. Γεράρδος δεν αποκλείει από το επενδυτικό πλάνο και το δίκτυο των καταστημάτων, αν και σημειώνει ότι δεν αποτελεί την προτεραιότητα του Ομίλου. «Θέλουμε να επενδύσουμε και σε αυτό, αλλά με ένα άλλο αφήγημα το οποίο θα κριθεί από τις αλλαγές που θα παγιωθούν στην αγορά και την καταναλωτική συμπεριφορά».

ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Κωνσταντίνος Γεράρδος

Για τον ίδιο πάντως είναι νωρίς για να βγει ένα σαφές συμπέρασμα για τις αλλαγές που θα επικρατήσουν.

«Σίγουρα κάποιες θα μείνουν, όχι όμως στο μέγεθος που πιθανόν τις βλέπουμε τώρα. Προφανώς ο ρυθμός ανάπτυξης των online πωλήσεων δεν μπορεί να είναι 80%, ούτε όμως θα είναι 8%-9%. Πιστεύω θα κυμαίνεται μεταξύ 16%-17%. Και δεν είναι μόνο αυτό, που είναι εμφανές και απόλυτα μετρήσιμο. Σκεφτείτε ότι το Διαδίκτυο είχε αυτό το διάστημα τρομερή διείσδυση στην οικονομική ζωή αλλά και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Πολλές εταιρείες αναγκάστηκαν να φτιάξουν eshop, άλλες πάλι αναγκάστηκαν να το συντηρήσουν και να το αναβαθμίσουν. Και αυτό ωθεί ακόμα περισσότερο τον κόσμο να κάνει online έρευνα σε σχέση με το παρελθόν. Αρα και η ίδια η συμπεριφορά του καταναλωτή μέσα στο κατάστημα πλέον είναι διαφορετική. Δεν έρχεται τόσο για να ρωτήσει για κάποιο προϊόν. Εχει ψάξει διαδικτυακά και έχει καταλήξει τι θέλει. Ερχεται για την κοινωνικοποίηση, την εμπειρία, τη διασκέδαση. Πρακτικά, λοιπόν, αλλάζει και η φιλοσοφία στα καταστήματα, αφού χρειάζεται πλέον διαφορετική προσέγγιση».

Σύμφωνα με τον κ. Γεράρδο, εφόσον δεν υπάρξει νέα αναστάτωση στην αγορά το φθινόπωρο, έως το τέλος της χρονιάς θα έχουν βγει και τα συμπεράσματα για τη «νέα κανονικότητα».

Για την Πλαίσιο, πάντως, η επόμενη μέρα συνοδεύεται και με την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και την προσθήκη στο Δ.Σ., ως ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών, τριών έμπειρων και γνωστών ανθρώπων της αγοράς. Ετσι, στο τραπέζι με το διοικητικό δίδυμο των κυρίων Γιώργου και Κωνσταντίνου Γεράρδου πλέον κάθονται ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων E.OS Capital και -μεταξύ άλλων- πρώην διοικητής της ΕΤΕ, ο οποίος μάλιστα ανέλαβε αντιπρόεδρος του Ομίλου Πλαίσιο, ο κ. Κώστας Μητρόπουλος, μεταξύ άλλων, πρώην πρόεδρος της Attica Bank, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και ιδρυτής της KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε., και ο κ. Αλέξης Πιλάβιος, μη εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, αντιπρόεδρος της ABC Factoring και, μεταξύ άλλων, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

«Πρόκειται για ανθρώπους που θα δώσουν αξία στον Ομιλο. Θα μας πουν μια διαφορετική γνώμη, εμπεριστατωμένη λόγω της εμπειρίας τους, βοηθώντας μας με τη στρατηγική μας και την εκτέλεσή της», λέει ο κ. Γεράρδος.

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκυρία για τη χώρα μέσα από την ευκαιρία που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να εξελιχθεί ευνοϊκά. «Οταν δίνονται τόσα κεφάλαια σε μαζική κλίμακα στην οικονομία, μόνο καλό μπορεί να προκύψει. Οπότε ως θεωρία και ως σχέδιο είναι καταπληκτικό. Το μείζον βέβαια είναι η εκτέλεσή του…».

Διαβάστε ακόμη:

Δηλώσεις COVID – Διορθώσεις στα ενοίκια: Ανοίγει η πλατφόρμα

Οικογένεια Δακτυλίδη: Οι βασιλιάδες των ξενοδοχείων στη Μύκονο

Γουόρεν Μπάφετ: Τι με δίδαξε η πανδημία – Η εξομολόγηση ενός μεγαλοεπενδυτή