search icon

Επιχειρήσεις

Πλήγμα για τη μετοχή της SoftBank το κακό ντεμπούτο της Uber στο χρηματιστήριο

Κατά την ημέρα της αρχικής δημόσιας προσφοράς της στη Wall Street την περασμένη Παρασκευή, η μετοχή της Uber έκανε βουτιά πάνω από 7%, κλείνοντας κάτω από τα 42 δολ.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε σήμερα η μετοχή του ιαπωνικού τεχνολογικού κολοσσού SoftBank Group στο χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε η Uber κατά το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο την περασμένη Παρασκευή.

Στο κλείσιμο του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, η μετοχή του ομίλου SoftBank έχανε 3,25%.

«Είναι κάπως δύσκολο να είναι κανείς σίγουρος, νομίζω όμως ότι οι επιδόσεις της Uber ήταν πιθανότατα ο καθοριστικός παράγοντας για την πτώση της μετοχή της Softbank», αναφέρει σε e-mail του προς το CNBC, ο Dan Baker, αναλυτής της Morningstar. Σημειώνεται ότι η SoftBank Group, είναι βασικός μέτοχός της Uber μέσω του Vision Fund.

«Οι επιδόσεις τόσο της Uber όσο και της Lyft από τη μέρα που εισήχθη ίσως χαμήλωσαν τις προσδοκίες των επενδυτών σχετικά με το πόσο αξίζουν οι επενδύσεις της SoftBank στον συγκεκριμένο τομέα της μίσθωσης οχημάτων», αναφέρει ο Baker.

Για τον Atul Goyal, της Jefferies, σημασία στην επίδοση της μετοχής έχουν και οι ανησυχίες για την υπόθεση των αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα.

Κατά την ημέρα της αρχικής δημόσιας προσφοράς της στη Wall Street την περασμένη Παρασκευή, η μετοχή της Uber έκανε βουτιά πάνω από 7%, κλείνοντας κάτω από τα 42 δολ. και με αγοραία κεφαλαιοποίηση στα 69,7 δισ. δολ. Η αντίπαλη Lyft επίσης υποχώρησε κατά 7%.

Exit mobile version