search icon

Επιχειρήσεις

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το απόρρητο στις επικοινωνίες μας – Οδηγίες από την ΑΔΑΕ

Ποιο είναι το μήνυμα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η οποία έχει ως κύρια αποστολή της την προάσπιση του συνταγματικού δικαιώματος του απορρήτου της επικοινωνίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου  και αποτελεί ευκαιρία για να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα ασφάλειας και να υποστηρίξουμε τους ψηφιακούς χρήστες ώστε να δρέπουν τα οφέλη της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τα συνταγματικά τους δικαιώματα, όπως αυτό της ιδιωτικής ζωής.

Η ΑΑΔΕ υποστηρίζει ότι η ασφάλεια στον σύγχρονο διασυνδεδεμένο κόσμο είναι σημαντική γιατί κτίζει την εμπιστοσύνη, έναν κρίσιμο παράγοντα για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και καινοτομίας. Και η ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Εξαρτάται από την εφαρμογή κατάλληλων εργαλείων ασφάλειας (π.χ. antivirus) και κανόνων “ψηφιακής υγιεινής” που θα πρέπει να γνωρίζει και να εφαρμόζει κάθε χρήστης ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Απαραίτητο είναι λοιπόν να παραμένουμε ενημερωμένοι και να μην αποδεχόμαστε την παραβίαση της ιδιωτικότητας ως αναπόφευκτη, μια πεποίθηση που έχει εκφραστεί από το 20% των πολιτών, σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες (πηγή: Kaspersky Lab).

Για το σκοπό αυτό η ΑΔΑΕ πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης για τα μέτρα αυτοπροστασίας που θα πρέπει να εφαρμόζουμε, ενώ στην ιστοσελίδα της (www.adae.gr) έχει αναρτήσει σχετικό ενημερωτικό έντυπο και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικότητας της επικοινωνίας.

Για παράδειγμα,  στο έντυπο της ΑΔΑΕ περιλαμβάνονται οδηγίες για την προστασία των συσκευών smartphone, όπως:

Διαβάστε επίσης:

Τα καλά μαντάτα από την Αμερική, οι Άραβες με το τρελό χαρτοφυλάκιο, το φρένο του ΣτΕ στα όργια της Ίου και τα χρυσά μεροκάματα του Nobu στη Σαντορίνη 

Ο «πυρετός» της χρυσής λίρας: Πόσα τεμάχια αγόρασαν οι Έλληνες – Γιατί «φρέναραν» οι πωλήσεις

Ιντρακάτ: O πράσινος πυλώνας του 1,6 GW μαγνήτης για την ΒC Partners

Exit mobile version