Στο πλευρό της ιατρικής επιστήμης τάσσεται η τεχνολογία, με τη συνεργασία της εταιρείας Gizelis Robotics και του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, η οποία αφορά σε ένα καινοτόμο αυτόνομο ρομποτικό σύστημα απολύμανσης, το RobotSafe UV-C, με αρχή λειτουργίας που βασίζεται στη μικροβιοκτόνο εκπομπή υπεριώδους ακτινοβολίας UV.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών με αφορμή την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κινδύνου νοσοκομειακών λοιμώξεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνεργάστηκε με την Gizelis Robotics και προχώρησε στη λειτουργία εγκατάστασης και μελέτης της αποτελεσματικότητας των RobotSafe σε χώρους των εγκαταστάσεών του. Τα ρομπότ της Gizelis Robotics χρησιμοποιήθηκαν στην κλινική COVID του Ιατρικού και σε «ευαίσθητους» χώρους όπως τα χειρουργεία, το ακτινολογικό τμήμα, τα δωμάτια ασθενών και σε άλλους κλειστούς χώρους των νοσοκομείων.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν, με καλλιέργεια δειγμάτων που ελήφθησαν από την καταρτισμένη Ομάδα Λοιμωξιολόγων του Κέντρου, απέδειξαν την αποτελεσματικότητα του συστήματος, το οποίο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του πρακτικά μηδένισε το μικροβιακό φορτίο των χώρων του κτιρίου που εργάστηκε.

«Το επιτυχές solution study ανάπτυξης και εφαρμογής της ελληνικής ρομποτικής λύσης RobotSafe αναδεικνύει τόσο την δύναμη της καινοτομίας, όσο και την πολλαπλασιαστική αξία των συνεργιών μεταξύ ομοσκεπτικών ελληνικών επιχειρήσεων. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε) παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη τέτοιων συνεργασιών», ήταν τα λόγια του Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Export Sales Manager της Gizelis Robotics, επισήμανε ότι «η εφαρμογή του ρομποτικού συστήματος απολύμανσης Robot Safe σε κτιριακές εγκαταστάσεις όπως είναι τα νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και τα κέντρα υγείας, είναι ένα παράδειγμα υιοθέτησης έξυπνων τεχνολογικών λύσεων στον τομέα της ασφάλειας και υγιεινής. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο αποδεικνύει ότι η ρομποτική τεχνολογία είναι απολύτως απαραίτητη και μεταμορφώνει τους χώρους στην αντίληψη των εργαζομένων και των πελατών σε πιο φιλικούς, πιο ασφαλείς και επομένως πιο λειτουργικούς.»

Διαβάστε ακόμη

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Νέα αύξηση κατά 7% από σήμερα για τους ταξιδιώτες του Ιουλίου (vid)

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί η θρυλική Σέλμαν και οι μεζονέτες του Βωβού στη Ν. Ερυθραία (pics)