search icon

Επιχειρήσεις

Ryanair: Δεν θα μας αγγίξει η ύφεση – Ανεβάζει το στόχο για κέρδη και επιβάτες

Τα κέρδη αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ

Η Ryanair Holdings Plc αύξησε τον στόχο επιβατών για ολόκληρο το έτος και προβλέπει ότι τα κέρδη θα πρέπει να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Η αεροπορική εταιρεία μειώνει τον πιθανό αντίκτυπο μιας ύφεσης στη ζήτηση για τις πτήσεις χαμηλού κόστους φέτος τον χειμώνα.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης αναμένει 168 εκατομμύρια επιβάτες την χρονιά που ξεκίνησε την 1η Απριλίου, από 166,5 εκατομμύρια προηγουμένως, ανέφερε σε δήλωσή της τη Δευτέρα. Η ιρλανδική εταιρεία σημείωσε κέρδη 1,37 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο εξάμηνο καθώς τα ταξίδια ανέκαμψαν από την κρίση του κορωνοϊού.

Η κίνηση των ταξιδιωτών διαμορφώθηκε σε 95,1 εκατ. επιβάτες από 39,1 εκατ. επιβάτες ενώ το ποσοστό πληρότητας στις πτήσεις της Ryanair έφτασε το 94% έναντι 79% τον αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία εκτιμά πως για το σύνολο του οικονομικού έτους θα μεταφέρει 168 εκατομμύρια επιβάτες έναντι 166,5 εκατ. στην προηγούμενη εκτίμηση της. Ακόμα, η Ryanair ανακοίνωσε πως ο αριθμός των θέσεων επιβατών που θα διαθέσει στις πτήσεις της για τον χειμώνα θα είναι υψηλότερος κατά 10% σε σχέση με τον χειμώνα του 2019, πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα, η διοίκηση της ιρλανδικής αεροπορικής αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομίας και του υψηλότερου κόστους ζωής γα τα νοικοκυριά είναι σε μεγάλο βαθμό «υπερβολικές». Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι καταναλωτές περισσότερο θα στραφούν στις φθηνότερες τιμές για τις αεροπορικές μετακινήσεις τους από το να εγκαταλείψουν τελείως τα ταξίδια τους.

Διαβάστε ακόμη

Οι ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες προοπτικές στο real estate για το 2023 – Σε ποια θέση είναι η Αθήνα

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα με ανατροπές για ακίνητα – φιλέτα και… καράβια

Νταν Πένια: Ο «συμβουλάτορας» των κροίσων που έφτιαξε μια περιουσία 50 δισ. δολαρίων

 

Exit mobile version