search icon

Επιχειρήσεις

ΣΕΒ: Αυτές είναι οι 11 νέες start ups του Innovation Ready

Ενισχύεται η «ομάδα» με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών των νεοφυών επιχειρήσεων, με βιομηχανία, ΜμΕ και ερευνητική κοινότητα. Τα αντικείμενα τους και η 3η διαδικτυακή συνάντηση με τίτλο «Νέες τεχνολογίες και Καινοτόμες λύσεις στην Ενέργεια και την Κυκλική Οικονομία»

Μια ακόμα 11άδα ελληνικών start ups προστίθεται στην «ομάδα» του ΣΕΒ. Με ζητούμενο την ενίσχυση της καινοτομίας στην Ελλάδα, σε μια κομβική εποχή για την οικονομία, συνεχίζεται η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 6-6,5 μήνες, με στόχο κυρίως την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των νεοφυών επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, των ΜμΕ, αλλά και της ερευνητικής κοινότητας.

Η πρωτοβουλία Innovation Ready του ΣΕΒ αποσκοπεί, όπως αναφέρεται εκ μέρους του Συνδέσμου, στην ενδυνάμωση της καινοτομικής δραστηριότητας και του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων. Έτσι ώστε, να επιταχυνθεί η καινοτομία σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για αυτές…

Μετά από τις δυο πρώτες κλειστές διαδικτυακές συναντήσεις (στις 13.11.2020 και 1.2.2021), η τρίτη θεματική εκδήλωση με τίτλο «Νέες τεχνολογίες και Καινοτόμες λύσεις στην Ενέργεια και την Κυκλική Οικονομία» (Innovation Ready Energy & Circular Economy), είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 (και ώρα 16:30-18:00).

Όπως έγραψε πρόσφατα το newmoney, σύμφωνα με στελέχη των 22 start ups οι οποίες έλαβαν μέρος στους δυο κύκλους του περασμένου Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου, πολλές έχουν γίνει δέκτες ενδιαφέροντος ή και προτάσεων για νέες συνεργασίες.

Στην νέα παρουσίαση ευκαιριών επιχειρηματικής συνεργασίας θα συμμετάσχουν άλλες 11 start ups (κάτι που θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό τους στις 33, στο πλαίσιο του Innovation Ready) οι: Cyrus, DomX, DTWISE, GIVE Engineering, HELBIO, EV Loader, BIO2CHP, ECORESOURCES, Greener than Green Technologies, PHEE PC, SOLMEYA.

Παράλληλα, προγραμματίζονται οι επόμενοι κύκλοι εκδηλώσεων Innovation Ready με θέματα: Agrofood, Maritime, Smart Cities.

 Forbes «30 Under 30» και υποτροφία Αγγελοπούλου

Σε όλες σχεδόν αυτές τις start ups έχουν επενδυθεί, ως τώρα, σημαντικά ποσά από funds, ενώ, και οι περισσότερες ετοιμάζονται να διεκδικήσουν νέους γύρους χρηματοδότησης.

Η παλαιότερη και πιο καθιερωμένη από τις 11 ελληνικές νεοφυείς εταιρείες – με 48 μήνες ενεργής παρουσίας- θεωρείται η PHEE PC από την Πάτρα, με ιδρυτή της και General Manager τον Σταύρο Τσομπανίδη.

Είναι ο νεαρότερος Έλληνας το όνομα του οποίου έχει συμπεριληφθεί στη λίστα «30 Under 30» του Forbes, στην κατηγορία της Βιομηχανίας και από το καλοκαίρι του 2017 έβγαλε σταδιακά στην αγορά με την Phee Company σειρά προϊόντων τα οποία παράγονται από νεκρά φύκια (Posidonia Oceanica), όπως θήκη για κινητό τηλέφωνο, γυαλιά ηλίου, σουβέρ, κουτιά πολυτελείας μέχρι ρακέτες θαλάσσης, έπιπλα και είδη διακόσμησης (και ορισμένα εξάγονται).

Το ταλέντο του και τις προοπτικές της παγκόσμιας πατέντας της PHEE είχε διακρίνει η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία στο πλαίσιο των υποτροφιών του Ιδρύματος Αγγελοπούλου στήριξε την πρωτοβουλία του νεαρού επιχειρηματία από το ξεκίνημα της, όπως συνέβη στην πορεία και από άλλους οργανισμούς…

 Χρήσεις υδρογόνου, IoT, τεχνητή νοημοσύνη

Τι πραγματεύονται οι 11 start ups του νέου κύκλου του Innovation Ready:  

Διαβάστε ακόμη:

Exit mobile version