Ως το καλοκαίρι εκτιμά ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bespoke SGA κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος ότι θα έχει επέλθει η συμφωνία για την επέκταση της ΙΟΝ στο Μεξικό με τη σύσταση κοινοπραξίας με τοπικούς επιχειρηματίες που θα λειτουργεί ως θυγατρική της σοκολατοβιομηχανίας.

Όπως έλεγε στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ των Δελφών, οι συζητήσεις με τους πρώην συνεργάτες του επί εποχής Chipita βρίσκονται σε καλό δρόμο ώστε να προχωρήσει το σχέδιο για να πατήσει πόδι η ΙΟΝ στην αμερικανική ήπειρο μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Η συμφωνία, όπως εξηγούσε, ακολουθεί το «μοντέλο Chipita». Κοινώς τη πλειοψηφία των μετοχών της νέας εταιρείας θα την έχει η ΙΟΝ και το μειοψηφικό πακέτο ο τοπικός συνέταιρος. Το πλάνο είναι να δημιουργηθεί παραγωγική βάση στο Μεξικό. Και εκεί ως καταλύτης, όπως εξηγούσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, θα λειτουργήσει το εργοστάσιο της ΙΟΝ στην Άρτα, όπου μόλις ολοκληρώθηκε μία σημαντική επένδυση 20 εκατ. ευρώ.

«Κάναμε μία σημαντική επέκταση και βάλαμε τέσσερις υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής γκοφρέτας. Οπότε η μία απ’ τις παλιές θα μπορούσε να εγκατασταθεί αργότερα στο Μεξικό σε κτίριο που οι συνεργάτες θα διαθέσουν για τις ανάγκες της εταιρείας», τόνισε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι αναταράξεις που δημιουργεί ο εμπορικός πόλεμος με την επιβολή δασμών απ’ τις ΗΠΑ δεν αλλάζει το σχέδιο για το Μεξικό μιας που στόχευση είναι η μεξικανική αγορά.

ΗΠΑ και Ινδία

Αυτό που προς το παρόν έχει σταματήσει λόγω της περιρρέουσας κατάστασης, όπως εξήγησε, είναι το σχέδιο για τις ΗΠΑ το οποίο αφορούσε τη δημιουργία θυγατρικής εμπορικής εταιρείας που θα εισήγαγε τα προϊόντα της ΙΟΝ.

Η Ινδία

Ερωτηθείς για τις δραστηριότητες στην Ινδία, όπου μέσω της προσωπικής εταιρείας του, ST Bakery, έχει διατηρήσει τις μετοχές στην άλλοτε κοινοπραξία της Chipita με την Ινδική Britannia Industries της Britchip Foods., ο κ. Θεοδωρόπουλος σημείωσε ότι εξελίσσονται καλά και ότι μάλιστα «τρέχει» ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της με την εισαγωγή και δεύτερης γραμμής παραγωγής.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο τα ενοίκια με «Μητρώο δηλώσεων» για προσυμπλήρωση και έλεγχο

“Galini Sea View”: Προς νέο σφυρί το μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα (pics)

HelleniQ Energy: Επόμενος σταθμός η Βουλγαρία στην διεθνή επέκταση του ομίλου στην ΝΑ Ευρώπη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα