Σε νέα επενδυτική κίνηση μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να προχωρήσει η BC Partners, όπως δήλωσε ο Νίκος Σταθόπουλος, Partner και Προεδρεύων της Eπενδυτικής Eπιτροπής και της Eκτελεστικής Eπιτροπής του επενδυτικού ομίλου στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Σε ερώτηση του newmoney για το τι είδους επένδυση είναι αυτή αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ δήλωσε πως αυτή τη στιγμή εξετάζονται διάφορα projects μεταξύ των οποίων και στην αγροδιατροφή. Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε τις ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα που έχουν τα ελληνικά αγριοδιατρoφικά προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ερωτηθείς για την εξέλιξη της επένδυσης, σε Nova-Wind μέσω του United Group επεσήμανε ότι αυτή θα προχωρήσει κανονικά και δεν επηρεάζεται σε καμία περίπτωση από τις πρόσφατες αναταραχές λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο κ. Σταθόπουλος, που είχε θερμό εναγκαλισμό με τον επιχειρηματία κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο,  υπογράμμισε τις μεγάλες προοπτικές που εξακολουθεί να διατηρεί η αγορά και η ελληνική οικονομία. Εξακολουθεί να διατηρεί σημαντικές προοπτικές, καλύτερες, όπως είπε, από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Παράλληλα, στάθηκε για ακόμη μια φορά στην αξία του ανθρώπινου δυναμικού τονίζοντας ότι αποτελεί και τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της Ελλάδος. «Το timing στην Ελλάδα παραμένει μοναδικό ακόμη και σήμερα. Δέκα χρόνια η ελληνική οικονομία λόγω της κρίσης είχε μείνει πολύ πίσω σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και επομένως θεωρώ ότι η οικονομική ανάπτυξη θα εξακολουθήσει να είναι ταχύτερη από τις υπόλοιπες χώρες παρά την επιβράδυνση, του ρυθμού ανάπτυξής λόγω της πανδημίας και του πολέμου».

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι η σημερινή γεωπολιτική κρίση φέρνει μεγάλη αναδιάταξη του ενεργειακού συστήματος αλλά και της εφοδιαστικής αλυσίδας και τα τρόφιμα σε ολόκληρη την Ευρώπη και ως εκ τούτου γεννώνται μεγάλες ευκαιρίες. «Αυτήν την αναδιάταξη την παρακολουθούμε στενά αναζητώντας ευκαιρίες προκειμένου εμείς και άλλα funds να τοποθετηθούμε».

Διαβάστε ακόμη:

Σιαμίδης Α.Ε: Η εταιρεία που ντύνει τους στρατούς της Δύσης – Μια ελληνική ιστορία επιτυχίας

Αυτό είναι το…«άτυχο» Lucky του Καλογρίτσα – Περιμένει αγοραστή στη μαρίνα Ζέας (pics)