Μεγαλύτερη κερδισμένη απ’ το διαγωνισμό «μαμούθ» ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ του υπ. Μετανάστευσης για τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών βγαίνει η Κοινοπραξία των Vivartia, Γευσήνους και Ελαϊτις η οποία και ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για πέντε από τα έξι τμήματα του έργου. Η προσφορά που έκανε συνολικά στα πέντε συγκεκριμένα τμήματα η Κοινοπραξία φθάνει τα 290 εκατ. ευρώ.

Στο έκτο, που αφορά τη Βόρεια Ελλάδα προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε η Αφοί Κομπατσιάρη ΑΕ – Τοπ Κραφτ ΑΕ, η οποία ήταν και η μόνη που κατέθεσε προσφορά ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον πως οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό έκαναν πολύ χαμηλές εκπτώσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν ακόμα και μηδενικές. Οι προσφορές που επικράτησαν στα νησιά ήταν στα 6,85 ευρώ ανά μερίδα και αυτές σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα αντίστοιχα στα 6,88 ευρώ.

Αναλυτικά ο πίνακας με τις προσφορές έχει ως εξής:

Να σημειωθεί ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν επίσης η κοινοπραξία «Salas Inter Group – Παλίρροια – Χούτος Catering», καθώς και η εταιρεία «Μύρων Ανώνυμη Ξενοδοχειακή και Κατασκευαστική», οι οποίες όμως αποκλείστηκαν από τη δεύτερη φάση.  

Συνολικά ο διαγωνισμός με τα έξι γεωγραφικά τμήματα αφορά πάνω από 40.000 σιτιζόμενους με τρία γεύματα ανά ημέρα και διάρκεια τεσσάρων ετών. Το έργο αφορά την παροχή υπηρεσιών παρασκευής, μεταφοράς και διανομής γευμάτων σε δομές φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία.

Η συνολική εκτιμώμενη  αξία της συμφωνίας-πλαίσιο ανέρχεται ανά έτος σε 102,9 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Ωστόσο το έργο μπορεί να φτάσει σε προϋπολογισμό ως και τα 823,6  εκατ. ευρώ ανάλογα με τις ροές των μεταναστών

Διαβάστε ακόμη

Θύελλα στην Τουρκία για το νέο παλάτι Ερντογάν με τα 300 δωμάτια – pics

Προς παράταση η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Ο κίνδυνος να πληρώσουν άδικα φόρους οι εργαζόμενοι

Η… προσγείωση του Χήτου, η απογείωση του ακριβού ακινήτου και οι 55 μνηστήρες της Εθνικής