Στην ανάκληση 578.607 οχημάτων στις ΗΠΑ προχωρά η Tesla, καθώς σύμφωνα με το Reuters διαπιστώθηκαν προβλήματα στα συστήματα ασφαλείας τους.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν προβλήματα στο σύστημα Boombox, το οποίο επιτρέπει την αναπαραγωγή των ήχων μέσω εξωτερικού ηχείου.

Το σύστημα αυτό λειτουργεί και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει, γεγονός που σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας (NHTSA) των ΗΠΑ μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους πεζούς, καθώς η προειδοποίηση για τη διέλευσή τους συχνά δεν είναι αρκετά δυνατή, με αποτέλεσμα να την καλύπτουν άλλοι ήχοι.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της NHTSA, τα αυτοκίνητα της Tesla δεν πληρούν τους κανόνες για τις ηχητικές προειδοποιήσεις που είναι απαραίτητες για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η ανάκληση αφορά στα Model S, Model X και Model Y που κατασκευάστηκαν κατά το διάστημα 2020 – 2022, καθώς και στα Model 3 που κατασκευάστηκαν την περίοδο 2017 – 2022.

Όπως αναφέρει το Reuters, τους τελευταίους τέσσερις μήνες η Tesla έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από δέκα μαζικές ανακλήσεις, με πολλά από τα οχήματά της να παρουσιάζουν προβλήματα στο λογισμικό τους.

Η εταιρεία θα προχωρήσει σε ενημέρωση λογισμικού που θα απενεργοποιήσει το Boombox όταν τα αυτοκίνητα βρίσκονται στις λειτουργίες Drive, Neutral και Reverse. Επίσης, η NHTSA διερευνά το σύστημα Autopilot, καθώς και τη λειτουργία παιχνιδιού μέσα στα οχήματα.

Διαβάστε ακόμη

Η Ευρώπη αφήνει πίσω της την πανδημία και ετοιμάζεται για τη θερινή σεζόν

Moody’s: Πόσο εκτεθειμένη είναι η Ελλάδα στην «ενεργειακή καταιγίδα» που προκαλεί η ένταση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας

Διαμερίσματα: Σε ποιες πόλεις αξίζει να επενδύσετε – Ποιες είναι οι πιο οικονομικές επιλογές