Της Στεφανίας Σούκη
«Εχουμε καλό ξεκίνημα της χρονιάς σε όλες τις δραστηριότητες και καλές ταμειακές ροές. Θεωρούμε ότι το 2015 θα είναι μία ακόμη καλή χρονιά παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες αγορές όπου δραστηριοποιοποιούμαστε».
Τάδε έφη χθες ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος του FF Group, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του ομίλου, προσθέτοντας ότι σε επίπεδο πωλήσεων και ΕΒΙΤDA προβλέπεται διψήφια ανάπτυξη εφέτος, ενώ οι επενδύσεις του ομίλου για το 2015 θα είναι υψηλότερες, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της διοίκησης: «Εφέτος θα επενδύσουμε περισσότερα κεφάλαια σε σύγκριση με τα 36 εκατ. ευρώ του 2014, τα οποία θα κατευθυνθούν καταρχάς στην επέκταση των δύο αλυσίδων -Folli Follie και Links of London- του βασικού κλάδου των ομίλου, σε υποδομές και τεχνολογία αλλά και σε στελεχιακό δυναμικό».
Για το πρώτο τρίμηνο του 2015, ο όμιλος επένδυσε κεφάλαια ύψους 16,9 εκατ. ευρώ κυρίως για τον κλάδο των κοσμημάτων (σε ποσοστό 92%), ενώ άνοιξε 9 νέα καταστήματα Folli Follie και 4 επιπλέον της Links of London. Συνολικά, μόνο η αλυσίδα Folli Follie λειτουργεί αυτή την στιγμή 668 καταστήματα διεθνώς, εκ των οποίων τα 251 στην Κίνα.
Ο κ. Κουτσολιούτσος ρωτήθηκε από τους αναλυτές και κατά πόσο εξασφαλισμένος είναι ο ο όμιλος σε περίπτωση ατυχήματος- GREXIT ή επιβολής ελέγχων κεφαλαίων – για την Ελλάδα απαντώντας χαρακτηριστικά ότι «Είμαστε θετικοί ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα το πολύ αρνητικό για τη χώρα.
Η κατανάλωση στην Ελλάδα είναι πεσμένη, ωστόσο ο όμιλος παρουσιάζει θετικές επιδόσεις λόγω της αύξησης των μεριδίων του στην αγορά αλλά και λόγω των αυξημένων πωλήσεων από τους τουρίστες». Σε σχέση με τα ταμειακά διαθέσιμα, ο όμιλος έχει το μεγαλύτερο όγκο σε τραπεζικά ιδρύματα εκτός Ελλάδας, λόγω και του ομολογιακού δανείου των 250 εκατ. ευρώ που έλαβε πέρυσι το καλοκαίρι.
Επιπλέον, η διοίκηση ανέφερε ότι παρακολουθεί από κοντά τις επιπτώσεις στα αποτελέσματα του ομίλου από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, όπου ειδικά για τον κλάδο των κοσμημάτων (σ.σ. στον οποίο αντιστοιχεί ποσοστό 68% επί των συνολικών πωλήσεων) δεν παρουσιάζονται μεγάλες διαφοροποιήσεις.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.