search icon

Επιχειρήσεις

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη-Καραμανλή με 6 τεχνικούς ομίλους, εργοληπτικές οργανώσεις και το ΤΕΕ

Κατασκευαστικές εταιρείες, εργοληπτικές οργανώσεις και το ΤΕΕ στην πρόσκληση του Μαξίμου

Το παρόν και το μέλλον των κατασκευών  αναμένεται να συζητήσουν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, οι εκπρόσωποι έξι τεχνικών ομίλων της χώρας, των εργοληπτικών οργανώσεων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Το πρωθυπουργικό γραφείο συνεχίζει τις επαφές με παράγοντες και φορείς της χώρας, σε μια απαιτητική περίοδο λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών και  οικονομικών συνθηκών, που καθιστούν δύσκολη όχι μόνο την συνέχιση του τεχνικού αντικειμένου αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Ο κ. Καραμανλής έχει επιλέξει να μείνουν ανοικτά τα εργοτάξια με αυστηρά μέτρα προστασίας και πρόληψης ωστόσο όπως δήλωσε πρόσφατα η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, για αυτό και τα έργα υποδομών θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ανάταση της ελληνικής οικονομίας.

«Για να μπει ξανά η οικονομία μας σε υγιείς βάσεις, θα πρέπει να επενδύσουμε στους παραγωγικούς τομείς. Και το βάρος να πέσει ιδίως εκεί που ο πολλαπλασιαστής για την οικονομία μας είναι πιο μεγάλος» επανέλαβε χθες ο υπουργός, εξηγώντας ότι αυτό αφορά τα μεγάλα έργα, φέρνοντας σαν παράδειγμα το Ελληνικό.

Ο κ. Καραμανλής έχει υποστηρίξει ότι κεντρική θέση στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας έχει ο τομέας των υποδομών. Για αυτό και το υπουργείο,  εμφανίζεται  έτοιμο να προχωρήσει και  να επιταχύνει τις διαδικασίες , να αναθεωρήσει  όπου απαιτείται τον 4412 (σ.σ το νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις) αλλά και να επανεξετάσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητήματα μη συμβατών κρατικών ενισχύσεων,  προκειμένου να ξεπεραστούν χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Τα θέματα αυτά αναμένεται να συζητηθούν και σήμερα στην τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα επιδιώξει να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι για την κατάσταση στον κλάδο, για τα μέτρα στήριξης και ανάκαμψης των κατασκευών αλλά  και να συζητήσει προτάσεις των τεχνικών εταιρειών για την επόμενη μέρα.

 

 

Exit mobile version