Σταθερή πορεία ανάπτυξης και βελτίωση των βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών σημείωσε το α’ εξάμηνο του 2025 ο Όμιλος Βιοκαρπέτ.

Αύξηση κύκλου εργασιών: Οι καθαρές πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε €110,71 εκατ., έναντι €105,56 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 4,88%.

Ισχυρή εξαγωγική επίδοση: Οι εξαγωγές κατέγραψαν σημαντική άνοδο 18,92%, φτάνοντας τα €63,04 εκατ., από €53,01 εκατ. το 2024, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 56,94% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Εγχώρια αγορά: Οι πωλήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 9,28%, στα €47,67 εκατ., από €52,55 εκατ. πέρσι.

EBITDA: Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε €7,83 εκατ., αυξημένα κατά 15,07% σε σχέση με τα €6,80 εκατ. του Α’ εξαμήνου 2024.

Κέρδη προ φόρων: Ο Όμιλος κατέγραψε κέρδη προ φόρων €2,15 εκατ., υπερδιπλάσια των €0,86 εκατ. του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση 149,12%.

Καθαρά κέρδη μετά από φόρους: Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα €1,652 εκατ., από €0,051 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2024, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση.

Μητρική Εταιρεία ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε.

Η μητρική εταιρεία, κατέγραψε μείωση στον κύκλο εργασιών της αλλά εμφάνισε βελτίωση στα λειτουργικά της αποτελέσματα και περιορισμό των ζημιών.

Πωλήσεις: Οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε €2,14 εκατ., μειωμένες κατά 15,62% σε σχέση με τις καθαρές πωλήσεις €2,54 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2024.

EBITDA: Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε €0,083 εκατ., σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τα €0,005 εκατ. πέρσι.

Ζημίες προ φόρων: Μειώθηκαν στα €(0,80) εκατ., από €(1,25) εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2024.

Ζημίες μετά από φόρους: Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε €(0,83) εκατ., έναντι €(1,26) εκατ. το προηγούμενο έτος.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της Βιοκαρπέτ

Διαβάστε ακόμη

Αλμπέρτο Ματζόλα (CER): Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα συνδεθούν με τρένα υψηλής ταχύτητας – Γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει εκτός

Κτήμα Σπυρόπουλος: Δεύτερο «χτύπημα» με σφυρί για το οινοποιείο στη Μαντίνεια (pics)

Bloomberg: Παζάρι Τραμπ – Ερντογάν στον Λευκό Οίκο για ρωσικό πετρέλαιο και F-35 (tweets)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα