Tην επανεκλογή του Χανς Ντίτερ Πέτς στη θέση του προέδρου της Volkswagen AG πρότεινε απόψε η επιτροπή υποψηφιοτήτων του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας, παρατείνοντας έτσι τη δεκαετή θητεία του στο κορυφαίο όργανο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να ηγείται του εποπτικού συμβουλίου «σε αυτές τις απαιτητικές συνθήκες», υπογραμμίζοντας πως στόχος του παραμένει «να συμβάλει στην ενίσχυση αυτής της σπουδαίας εταιρείας και να τη θωρακίσει για το μέλλον», σύμφωνα με ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας την Παρασκευή.

Η πρόταση θα υποβληθεί αρχικά στο εποπτικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα τεθεί προς έγκριση στους μετόχους κατά την ετήσια γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Πέτς, αυστριακής καταγωγής και ηλικίας 74 ετών, έχει διατελέσει στο παρελθόν σε ανώτατες θέσεις σε εταιρείες όπως η Bayerische Motoren Werke AG και η Duerr AG, όπου είχε αναλάβει και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου.

Διαβάστε ακόμη

Pimco: Καμπανάκι για τον κλάδο ιδιωτικής πίστωσης αξίας 1,8 τρισ. δολαρίων – Επιταχυντής εξελίξεων ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Τα πρώτα σύννεφα από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή – Η ΤτΕ χαμήλωσε τον πήχη της ανάπτυξης στο 1,9% για το 2026

Social media: Ο CEO του Pinterest ζητά την απαγόρευση για τους εφήβους – Πώς διαμορφώνεται το τοπίο στην Ελλάδα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα